Minden Gyerek Lakjon Jól! Szabolcs megyében is

  Negyedik, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állomásához érkezett A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! Közhasznú Alapítvány programja. Ramocsaháza és 2 tagiskolája Nyírkércs és Nyíribrony iskoláiban juttatnak ételt a gyerekeknek.

Találkozó:

Ramocsaháza,

Nyárády Mihály Általános iskola

Kossuth u. 56/a.

Időpont

2010. február 11. (csütörtök) 11.30 óra

Jelen lesz:

Hegedűs Zsuzsa, szociológus

és

Fábry Sándor, showman

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ramocsaháza és 2 tagiskolája általános iskolájában  191 gyereknek juttatunk sajtot, tonhal konzerveket, az Aranynektár Kft ajándék maci mézét és a  csengeri gazdák által felajánlott 2 kg almát tartalmazó csomagot. Sokuk számára ez jelenti a napi egyetlen étkezést.

 

Az éhezéssel fenyegetett gyerekek száma sajnálatosan ugrásszerűen nőtt az elmúlt években. A leghátrányosabb kistérségekben a legrosszabb a helyzet, s a 2010-es költségvetési megvonások következtében a következő hónapokban itt ölthet drámai méreteket a gyerekéhezés.

A MINDEN GYEREK LAKJON JÓL! Közhasznú Alapítvány  a következő hat hónapban, az  ezekben a térségekben élő gyerekek helyzetén kiván segíteni. Mégpedig   olymódon, hogy a 33 leghátrányosabb kistérség iskoláiban étkezési támogatásra szoruló  - összesen 36 000 - gyerek  számára havi 5000.- Ft értékű egészséges élelmiszert szeretne biztosítani.