Nagyhalász - Hurkot vetett az alvó szomszéd nyakába

Nagyhalász - Hurkot vetett az alvó szomszéd nyakába Egy 78 éves nagyhalászi férfit álmában, lakásán támadott meg valaki még február 18-án éjszaka, a rendőrséget azonban csak másnap értesítették. A tettes hurkolt kötelet vetett az alvó bácsi nyakába és fojtogatni kezdte, közben ingzsebéből megpróbálta elvenni pénzét.

 A felébredő sértettnek kapálózás közben sikerült felkapcsolnia az éjjeli lámpát, mire a támadó áldozata mobiltelefonjával elmenekült. A bácsi könnyű sérülést szenvedett, mert szakálla felfogta a kötelet, amit aztán meg is tudott ragadni. Az idős férfi akkor nem szólt senkinek, hanem visszafeküdt aludni.

Másnap reggel jött át a szomszédjában lakó nő, aki rendszeresen segített a ház körül, és ő hívta ki a háziorvost. A rendőrséget az orvos értesítette. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nagyhalászi őrse rablás miatt indított nyomozást. A megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt a szomszédasszony követte el. A 33 éves nő beismerő vallomást tett, lakásán lefoglalták az eltulajdonított telefont, melyről kiderült, hogy arról hívta az orvost. Az asszony azt mondta, azért követte el a bűncselekményt, mert megharagudott a bácsira, aki szemtelenkedett vele.

A nőt a Nagyhalászi Rendőrőrs pénteken őrizetbe vette, bíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezte.