Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésében

Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésében A megyei önkormányzat, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Turizmusáért Egyesület és a spanyol partnert képviselő Comonfuture Kft. munkája nyomán új életre kelhet a sóstói Park Hotel Étterem és Szabadidő Park.

Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésébenA megyei önkormányzat tulajdonában lévő területen a tervek szerint család- és gyermekközpontú üdülőhely létesül, amely a helyi lakosok és az idegenforgalom igényeit egyaránt magas szinten elégíti ki. A beruházás 60%-os önerejét a megyei önkormányzat vállalja.


A megyei önkormányzat és a Dr. Kovács Ferenc vezetésével működő turisztikai egyesület közös erőfeszítései nyomán sikerült olyan fejlesztési koncepciót felépíteni, amely garantálja az intézmény sikeres, gazdaságos működését – a meglévő hagyományok tiszteletben tartása mellett is. A megye önkormányzata a fejlesztés koordinálására projektirodát hoz létre, melynek feladata a fejlesztési elképzelések összehangolása és a családi üdülőhelyre kidolgozott koncepciónak megőrzése lesz.

A fejlesztés első fázisában a Park Hotel kaphat új arculatot, a tervezésben közreműködő szakemberek azonban a turisztikával kapcsolatos szemléletmód megújításában is gondolkodnak. Amin azt Dr. Kovács Ferenc, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Turizmusáért Egyesület elnöke elmondta: – Fontos, hogy ne egyszerűen építészeti tervekről, vagy ingatlanfejlesztési projektről beszéljünk, hiszen itt a régi szemléletmód teljes cseréjére van szükség. Ez a beruházás akkor lesz sikeres, ha valóban az emberek igényeinek akarunk megfelelni, hogy a családok, a gyermekek, a tanulni, pihenni és szórakozni vágyók egyaránt otthon érezzék majd magukat itt.

Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésébenAz elképzelések szerint egy „ifjúsági központ” feladatait is ellátó intézmény szervesen illeszkedik majd a Sóstófürdőn a már sikeresen működő idegenforgalmi nevezetességekhez, vagyis az állatpark, a tófürdő, az élményfürdő és a skanzen is profitál majd a beruházás eredményeiből.


Az új beruházás szolgáltatásai között kiemelt hangsúlyt kap az éttermi szolgáltatás, ami svédasztalos kiszolgálással valósul meg. Az éttermi rész, ami 241m² terület, mobil falakkal, ami átalakítható kisebb rendezvények megtartására is. A földszinten, a bejáratnál rögtön megtalálható az információs pult, ami egyben italbárként is működhet. Több szabadidős tevékenységre és foglalkozásra alkalmas területeket lehet igénybe venni korhatár nélkül. Szolgáltatásaink között szerepel az emeleti részen egy 400 m²-es tetőterasz EU-konform gyermekjátszótérrel.

 

Lehetőséget biztosítunk továbbá kiscsoportos foglalkozások megtartására szakképzett téma menedzserek segítségével. Az ingatlanon kívül és belül mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen és biztonságosan megvalósítható a programokon való részvétel. Iskolai szünetekben táborok szervezésében és lebonyolításában is részt kívánunk venni. Bérelhetőek a helyiségek a különböző alternatív kortárs vagy muzeális értékű művészeti alkotások kiállítására. Természetesen a már megvalósult és működő Park Hotel (szállás, szauna és sportpályák, kiállítóterem és úszómedence) is beletartozik a szolgáltatási lehetőségeink közé.Az első fázisban kívánjuk megvalósítani az izgalmasnak ígérkező kalandparkot is, mely bátorságra, ügyességre és sikerre fejleszti a gyermekeket.

 

Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésében  Spanyol partner a sóstói Park Hotel üzemeltetésében