TISPOL "Biztonsági öv" akció Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

TISPOL "Biztonsági öv" akció Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébenA TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának 2010. éves ellenőrzési terve alapján, az „European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtására Magyarországon, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is február 16-17-18-án kerül sor.

Az európai kampány kifejezetten a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használatának ellenőrzésére irányul, mely a járművezetőkre és az utasokra egyaránt kiterjed.

Az ellenőrzésnek különös aktualitást ad, hogy Magyarországon a biztonsági öv használat mértéke sajnálatos módon alacsony (48-62 %), melyet a jövőben a jelenlegi szintről legalább az európai átlagra (90 %) szükséges emelni. A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy, s a biztonsági öv és gyermekbiztonsági rendszer használatának további terjesztése, illetve kikényszerítése nélkül a hazai és nemzetközi közlekedéspolitikai célkitűzések nem teljesíthetőek.