„Kárpátalja Expressz - Három országon át a Monarchia magyar vasútvonalán”

„Kárpátalja Expressz - Három  országon át a Monarchia magyar vasútvonalán”„Kárpátalja Expressz - Három országon át a Monarchia magyar vasútvonalán” mottóval indult el kétnapos útjára a Kárpátalja Expressz, a 001-es Nohab mozdonnyal és öt személykocsival és étkezőkocsival.

„Kárpátalja Expressz - Három  országon át a Monarchia magyar vasútvonalán” „Kárpátalja Expressz - Három országon át a Monarchia magyar vasútvonalán” mottóval indult el kétnapos útjára a Kárpátalja Expressz, a 001-es Nohab mozdonnyal és öt személykocsival és étkezőkocsival péntek reggel Budapestről. A szerelvény délben érkezett a záhonyi állomásra.

A záhonyi állomásnál, nagyszámú érdeklődő és vasútbarát előtt köszöntőbeszédet mondott Dr. Szép Béla országgyűlési képviselő, Lesku Miklós, Záhony város polgármestere és Molnár Béla országgyűlési képviselő akinek köszönhető, hogy ez program megvalósult. A két nagy magyarországi vasút ( MÁV és GYSEV ) képviselője is szót kapott.

A kétnapos utazás célja a jószomszédi kapcsolatok ápolása mellett az, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő gazdasági, közlekedési és turisztikai együttműködésre. A kezdeményezéssel szeretnék megalapozni a hosszú távú régiós együttműködés lehetőségeit, elősegíteni a keleti országrészben a munkahelyteremtés új formáit, s támogatni a határon túli magyarok nemzeti önbecsülését.

A vonat Csapon keresztül ér el délután fél négykor Beregszászra, ahol ünnepi programok várják a szerelvény utasait. Másnap, szombaton Nagyszőlős - Nevetlenfalu/Halmi - Szatmárnémeti - Nagykároly - Érmihályfalva/Nyírábrány - Debrecen érintésével 23,12 órakor érkezik vissza a Nyugati pályaudvarra.

 

 

forrás: kelethir.hu