Szatmárcseke - Ladikon csempésztek 12 millió forintnyi cigarettát

Szatmárcseke - Ladikon csempésztek 12 millió forintnyi cigarettát Kézi hőkamerával figyelték a partról a Tiszát a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei péntekre virradó éjjel. A járőrök Szatmárcseke térségében vettek észre egy nagy csomagokkal megrakott motoros ladikot, amit két férfi irányított.

 

Szatmárcseke - Ladikon csempésztek 12 millió forintnyi cigarettátA szárazföldről követték a hajót, közben értesítették a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Szolnok Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vásárosnaményi őrsét, így a folyón két irányból motorcsónakokkal kerítették be a feltételezett csempészeket.

A rendőröket látva a ladik Tarpa közelében kikötött, a két férfi az ártérben gyalog próbált elmenekülni, de mobil hőkamera segítségével elfogták őket. A 28 és 37 éves mándoki lakhelyű férfiakat előállították, és a csónakon szállított ládákban lévő mintegy húszezer doboz, több mint 12 millió forint értékű lefoglalt cigarettával együtt átadták őket az eljárás folytatására illetékes Vám és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának.

A csempészésre használt elektromos- és benzinmotorral is felszerelt ladikról kiderült, hogy lopták, ez ügyben a Vásárosnaményi Vízirendészeti Rendőrőrs folytatja az eljárást.