Tíz város találkozója Nyíregyházán

Tíz város találkozója Nyíregyházán Tíz város, Kassa, Királyhelmec, Beregszász, Szatmárnémeti, Nagybánya, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Gyergyószentmiklós és Nyíregyháza küldöttei tartanak hétvégén projektmegbeszélést a nyertes brüsszeli pályázatuk megvalósítása kapcsán.

A nyertes EU-pályázat célja a különböző országokban, különböző helyzetben élő fiatalok kulturálódási szokásainak, mindennapi tevékenységének felmérése. A kutatás célja, hogy a fentebb említett városok egységes koncepció alapján, a saját közegüket jobban megismerve, a kutatási eredményeket viszonyítási alapul használva tervezhessenek közös projekteket a jövőben, mely projektek figyelembe veszik majd az adott városban élő fiatalok speciális igényeit. A projekt a megvalósítás a célegyenesbe ért, ezért az érintettek találkozót tartanak, melynek az egyik legaktívabb résztvevő, Nyíregyháza ad otthont.
 
Az elmúlt hónapokban elkészültek a felmérések, amelyek a 10 évestől a 18 év feletti fiatal korosztályban kutatták, hogy melyek azok a területek, ahol speciális segítségre van szükség. A kutatások eredményei az elmúlt hetekben születtek meg, a résztvevők ezen eredmények alapján vonják le következtetéseiket ezen a hétvégén.
 
A nemzetközi találkozó helyszíne a Mustárház Ifjúsági Információs és tanácsadó Iroda a Szent István utca 20. szám alatt, a program szombaton 16.00-kor kezdődik.