Deák Bill, Piramis és Radar koncert Nyíregyházán

Deák Bill, Piramis és Radar koncert Nyíregyházán  Rocklegendák Nyíregyházán! Egy éjszaka lép fel a Deák Bill Blues Band, a Piramis és a Radar április 16-án 19:00 órától, a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Kapcsolódó képgalériánk:

Deák Bill koncert Nyíregyházán

 

rocklegendákIgazi zenei kuriózumot kínál a Bujtosi Szabadidő Csarnok április 16-án, hiszen egy színpadon lép fel a legfeketébb hangú fehér énekes, Deák Bill Gyula és a legendás Piramis együttes, az előzenekar a Radar együttes lesz.

 

A Rocklegendák címmel hirdetett koncert első felvonásában a hazai blueskirály Deák Bill Gyula érkezik, akiről a rock&roll egyik királya, Chuck Berry egykoron Budapesten azt mondta: „A legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam!"

 

Bill vagy Gyuszi bácsi, ahogy mostanában szólítják, egykoron focistának készült, de egy orvosi műhiba miatt elveszítette egyik lábát. Ekkor kezdte felfedezni a hazánkba érkező beatzenét, se ennek hatására a hetvenes évek elején a Sztár együttesben kezdett zenélni, majd a Hobo Blues Band-el ért el sikereket. Ezt követte szólókarrierje, amikor is például Rossz vér, vagy Hatvan csapás címmel adott ki önálló lemezt. Az áprilisi nyíregyházi koncerten a legsikeresebb dalait adja elő saját zenekarával.

 

 

A Piramis együttes három régi taggal, Závodi Jánossal, Gallai Péterrel és Köves Miklóssal lép színpadra, mellettük a betegeskedő Som Lajost Vörös Gábor basszusgitáros, míg Révész Sándort Nyemcsók „Csoki" János helyettesíti.

A magyar rockzene történetének egyik legnagyobb legendája legutoljára 1978-ban szerepelt egy emlékezetes és igen hosszúra nyúlt bulin a nyíregyházi Ifi parkban, ahol taposó kordon helyett székeket raktak ki és azokra kárpátaljai fiatalokat ültettek, de ők sem tudták visszatartani a közönséget attól, hogy a színpad előtt tomboljon.

 

Az 1975-ben alakult Piramis rövid idő alatt az ország legnépszerűbb zenekara lett, amely feloszlása után 2009-ben ismét koncert turnéra indult. A Rocklegendák című koncertestre a belépőjegyeket a Kelet-Magyarországnál munkaidőben 2.000 Ft helyett kedvezményesen 1.500 forintért vásárolhatják meg az előfizetők.

 

buszacsa.hu