Nyíregyháza - Szégyellt a rendőrséghez fordulni a meglopott idős pár

Nyíregyháza - Szégyellt a rendőrséghez fordulni a meglopott idős pár Egy buszról leszálló 78 éves férfit szólított meg szerdán délelőtt Nyíregyháza-Sóstóhegyen két fiatalember. Az ismeretlenek ajándék edénykészletet kínáltak a bácsinak, majd megkérték, hogy üljön be a kocsijukba és mutassa meg, hol lakik.

Otthon a férfi felesége nem akarta elfogadni az edénykészleteket, de az elkövetők erősködtek, hogy férje már aláírta a jótállási jegyet, ezzel elfogadva az ajánlatukat. A nénire más tárgyakat is rá akartak tukmálni, de ő semmit sem volt hajlandó vásárolni. Az elkövetők végül hazautazásukhoz repülőjegyre kértek pénzt.

Az idős asszony valamennyit akart nekik adni, elővette megtakarított pénzüket, mire az egyik férfi kikapta kezéből a több mint százezer forintot. Távozásukkor még valami értékes ajándéktárgyat is kértek volna „emlékbe”. Azt már nem kaptak, így autóba ültek és sietve távoztak.

 

Az idős párnak idő kellett, hogy feleszméljenek a megdöbbenésből, lányukat csak délután hívták telefonon, ő értesítette a rendőrséget. A sértettek nem is szóltak volna a hatóságnak, mert attól tartottak, hogy kinevetik őket. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást az ismeretlen elkövetők után, akikről egyelőre annyit tudni, hogy talán román állampolgárok.

A rendőrség azt tanácsolja az idős embereknek, hogy idegeneket ne engedjenek be lakásukba. Ha ez mégis elkerülhetetlen, kérjék fiatalabb hozzátartozó vagy szomszéd segítségét! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy bűnözők próbálkoznak, vagy már megtörtént a bűncselekmény, azonnal hívják a 107-es rendőrségi telefonszámot!

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai időseknek