Nyitás a városlakók felé

 Új utakra lép Oroson a Szociális Gondozási Központ Napraforgó Háza. A korábban csupán idős emberek nappali ellátásával foglalkozó intézmény szeretné, ha az Idősek Klubja tagságán kívül a fiatalabb korosztály és a városrész felnőtt lakosai is hasznos és élményekben gazdag programok közül válogathatna a hét minden napján.

A kezdeményezésüket egy egészséghéttel nyitják, melyen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok sora, - vércukor, vérnyomás, koleszterin, helico baktérium, szemészeti, csontsűrűség, bőrgyógyászati szűrés - várja az egészségükre figyelő érdeklődőket.

Az anyukák, nagymamák magukkal hozhatják a gyerekeket is, mivel őket kézműves foglalkoztatók, arcfestés várja.
Az egy hetes sorozatot egy „Egészségkonyha” elnevezésű főzőtanfolyamot bemutató nyílt nap vezeti be április 24-én, 16 órától. Ezen a délutánon megismerkedhetnek az érdeklődők a tanfolyam vezetőjével, Pethőné Erikával, aki maga is ezeknek az ételeknek a fogyasztásával gyógyult meg több, igen komoly betegségéből.
 
A főzőtanfolyam indulását követően, május 4-től orvosok tartanak előadásokat a hét valamennyi napján a magas vérnyomásról, a cukorbetegségről, a csontritkulásról, a bőrrák kialakulásáról, az egészséges táplálkozásról.
 
Az egészséghét mellett állandó programokat is elindítottak a gondozó épületében. Hétfőn és csütörtökön Pilates torna és a főzőtanfolyam várja az érdeklődőket, szerdánként gyógymasszőr gondoskodik a stresszoldásról, pénteken pedig gyerek német foglalkozás várja a kicsiket. Csütörtöki napokon a Human Net Alapítvány családsegítői és a Gyermekjóléti Központ szakemberei várják a hozzájuk fordulókat.
 
A programok sora fokozatosan bővül, amennyiben az igények ezt kívánják majd. A gondozó valamennnyi munkatársa szeretettel vár mindenkit programjaira.