Gajdos Zsolt nyerte az I. Nyírségi Vágtát

 Május 1-2-án rendezték meg Nyíregyháza-Sóstóhegyen az I. Nyírségi Vágtát, amely a júniusban megrendezésre kerülő III. Nemzeti Vágta egyik regionális előfutama.

További képeink a Vágtáról

 

 

 

Gajdos Zsolt nyerte az I. Nyírségi VágtátMárcius 13.-án Bácsalmáson tartották meg a Nemzeti Vágta szezonnyitó ünnepségét, amelynek csúcspontja a Nemzeti Vágta vándorkardjának jelképes kiadása volt.

A vándorkard ezután minden előfutamra elkíséri a rendezvényt, majd a budapesti döntő győzteséhez kerül újabb 1 évre. Ez így történt Nyíregyházán is.

 

 

 

 

 

A programok már május 1-én elkezdődtek a Lovas Majálissal. Szombaton délben ünnepélyesen is átadták az Alexander névre keresztelt új versenypályát, amely az után a tragikus balesetben elhunyt ló után kapta a nevét, akivel Suták Vanda Gajdos Zsolt nyerte az I. Nyírségi Vágtátkét éve megnyerte az első Nemzeti Vágtát. 

Ezt az emlékmű leleplezésével is megerősítették. Szombaton került még sor a Fogathajtó versenyekre szimultán hajtásban, valamint a Nyírségi Vágtán résztvevő települések nyilvános sorsolására.

Este a rendezvény színpadán Boney M számokat hallgathattak az érdeklődők - magyarul. Május 2-án a főszervező Kis Táltos Egyesület ismét mindenkit szeretettel várt a sóstóhegyi pályán.

 

 

 

Az ünnepélyes megnyitó után elkezdődtek az előfutamok, amelyek között szórakoztató programokat is szerveztek. Gajdos Zsolt nyerte az I. Nyírségi VágtátIlyen volt többek között Lezsák Levente szabadon idomítása és Kaszkadőr Show-ja, amely az eleredő eső ellenére mindenkit lenyűgözött.

A színpad elé roma mulatós zene, valamint az Érpataki Asszonykórus előadása csábította az embereket.

Ezen a napon került sor a fogathajtók döntő futamaira is, akik a befogott lovak száma szerint mérték össze az erejüket.

A Nemzeti Vágta megálmodója, Geszti Péter szerint a négyesfogat a fogathajtás Forma-1-e, s ha úgy tetszik, ez is egy magyrtalálmány. Nagyon szép, de egyben veszélyes sportot ismerhettek itt meg a szerencsések

A kisebb balesetek és megbokrosodások ellenére, a remek szervezésnek is hála, senki sem sérült meg komolyabban a versenyek alatt.

 

A Sztárfutamra is sokan voltak kíváncsiak, amelyen Kovács András sajnos már a verseny elején technikai okokból kiesett, Suták Vandát pedig Gajdos Zsolt nyerte az I. Nyírségi VágtátLezsák Leventének nem sikerült megelőznie a két kör alatt. Ez után még egy érdekességben lehetett része a közönségnek: a népszerű musical énekes, Mészáros Árpád Zsolt, vagyis MÁZs lóháton adott elő egy részletet a Rómeó és Júliából.

A tombolasorsolás után, délután 5 óra magasságában került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyen Csabai Lászlóné polgármester asszony mellett Geszti Péter is részt vett, hogy gratulálhasson a helyezetteknek.

A Nyírségi Vágta fő futamán a 6.helyen Királyhelmec végzett, az 5.Nyírtelek lett, míg a 4. helyet Biri település lovasa csípte meg.

A dobogósok a következők lettek: 3.Magera Csaba (Sóstóhegy), 2. Bálint István (Nyírbátor), 1. Gajdos Zsolt (Demecser).

 

 

Mint megtudhattuk, a leggyorsabb pónifogat tulajdonosa Csajka Csaba lett, egyes fogatban a nagyhalászi Papp László, míg kettesben Papcsák István lett a befutó.

Az eredményhirdetés után koncertekre került sor. Először a tinilányok kedvence, S.P. lépett a színpadra, őt a Fiesta követte latin ritmusaival, majd a rendezvény zárásaként a Groovehouse zenéjére bulizhattak a megfáradt lórajongók.