Kézilabda gála a Buszacsában

 A december 30-i kézilabda gála után újabbat szervez a Bujtosi Szabadidő Csarnok május 30-án, vasárnap, amikor a magyar női válogatott Azerbajdzsán gárdáját fogadja Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.

 

Azért lehet a gála szót hangsúlyozni, mert a mieink már kijutottak a decemberi Norvégiában és Dániában rendezendő Európa-bajnokságra, így női válogatottunk egy könnyű ellenféllel szemben igazi gálát tarthat a buszacsában. A mieink, akik veretlenül, 8 ponttal vezetik csoportjukat a 4-4 pontos svédek és csehek, valamint a 0 ponttal álló azeriek ellen, május 26-án Plzenben a csehek ellen lépnek pályára, majd utolsó csoportmeccsükön Nyíregyházán Azerbajdzsánt fogadják.
 
Az ősszel Bakuban 31-15-re nyert a magyar válogatott, amely látványos, igazi közönség csalogató meccsen kívánja lezárni az EB-selejtezőket. A mérkőzés egy kicsit szokatlan időpontban, 11.40-kor kezdődik, ugyanis az RTL Klub élőben közvetíti a találkozót. Három előmeccs is lesz a parkettára fektetett speciális műanyag pályán:  először a Nyírsuli BEM U11-es gárdája Fehérgyarmattal, majd a Nyírsuli BEM U12-es csapata a Nyírsuli Arannyal mérkőzik, ezt követi a Szabolcsi György által dirigált egykori női együttes játéka az Ungvári Vegyes gárda ellen, ahol a hírek szerint olimpiai bajnokok is szerepelnek majd.
 
A mérkőzésre egységesen 1.200 forintba kerülnek a belépők, amelyeket hétfőtől lehet a buszacsa portáján megvásárolni.