Pünkösdi NYÍRERDŐ-futás Baktalórántházán

Pünkösdi NYÍRERDŐ-futás Baktalórántházán Ötödik alkalommal rendezte meg a NYÍRERDŐ Zrt. Baktalórántházi Erdészete és a Nyárády Mihály Általános Iskola Nyírkércsi Tagintézménye a Pünkösdnapi erdei futóversenyt.

 A már hagyományosan a pünkösdi hétvége szombatján lebonyolított rendezvény célja, hogy a fiatalokat ráébressze a környezettudatos magatartás fontosságára. Emellett a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az erdők védelmére is.
Most az időjárás is kegyeibe fogadta a szervezőket, hiszen szép, napos idő várta a gyerekeket.

Talán ez volt az oka, hogy a rendezvényen több mint négyszázan vettek részt. Az óvodások a 300 méteres Süni-futáson indultak. Az iskolások az 1000 méteres Tapsi-futáson; a 2000 méteres Gida- és Szarvasűző futáson, valamint a három kilométeres Vaddisznóvágtán mérték össze tudásukat.


Pünkösdi NYÍRERDŐ-futás BaktalórántházánA legnépszerűbb versenyszámnak a 2010 méteres Pünkösdnapi NYÍRERDŐ-futás bizonyult, ezen még a felnőttek is rajthoz állhattak.
A helyiek mellett nyírkércsi, nyírjákói, apagyi, ramocsaházi és ófehértói gyerekek egyaránt versenyeztek. Minden célba érkező tombolaszelvényt kapott, a szervezők különféle ajándéktárgyakat sorsoltak ki a fiatalok között.