Iskolai bántalmazás Gacsályon

 A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság indított nyomozást, védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett könnyű testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt, egy 48 éves gacsályi férfi ellen. Június 7-én a délutáni órákban egy gacsályi iskola ebédlőjéből, karjánál fogva vitt ki a folyosóra egy ott tanuló 8 éves diákot, a szintén ott tanuló egyik diák édesapja.

A gyermek kezét és lábát megfogva, a földre kényszerítette, közben pedig azt mondta a mellette álló 9 éves gyermekének, hogy "most ütheted fiam, most én is itt vagyok". A lefogott és földre kényszerített gyermeket, az elkövető fia több alkalommal megütötte és megrúgta. A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor az ott dolgozó egyik tanító szétválasztotta őket.
Az elsődleges orvosi vélemény alapján, a bántalmazásból eredően, a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sajátos módon igazságot szolgáltatni szándékozó férfival szemben, a testi sértésen túl kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése miatt is eljárást indítanak. A gyermekkorú bántalmazó koránál fogva még nem büntethető.

Jogszabályi háttér:

Btk. 195.§.  Kiskorú veszélyeztetése

(2) bekezdése alapján egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a nagykorú személy, aki kiskorút bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére rábír, vagy rábírni törekszik.