Környezetvédelmi Világnap 2010 Nyíregyházán

Környezetvédelmi Világnap 2010 Nyíregyházán 2010. június 4-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Biovásárt és városi zöld versenyt rendez Nyíregyházán a Kossuth téren, az E-Misszió Egyesület.

Környezetvédelmi Világnap 2010

Verseny- és rendezvényfelhívás

 

 

 

Sok szeretettel hívjuk meg 2010. június 4.-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmával egybekötött Biovásárunkra.

 

Helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér

Időpont: 2010. június 4. 10:00 – 17:00

 

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából egy iskolás csapatoknak szóló városi zöld versenyt hírdetünk meg.

 

 

A VERSENYRŐL

A rendezvényen számos iskolás csapatot várunk. Egy városi környezetvédelmi „akadályversenyt” szervezünk részükre, mely a Kossuth térről indul, és oda érkezik több pontot érintve. A verseny 10:00 és 12:00 óra között lesz megtartva. A csapatok ügyességétől függően a verseny időtartama 45-60 perces. Kérem a csapatvezetőket, inkább több időt fordítsanak a versenyre.

A résztvevő csapatok egy, az induló ponton (Kossuth tér) kapott részvételi papír helyszínenkénti lepecsételésével igazolják hogy minden helyszínen megfordultak. A részvételi papíron fel lesznek tüntetve a helyszínek – térképi formában is.

A verseny színhelyei - programok:

  • Kossuth tér - Megújuló energiák - klímavédelem - Totó (1)
  • Környezeti Tanácsadó Iroda - E-misszió - bemutatkozás, ökolábnyom számítás (Malom u. 18/a.) (2)
  • I-misszió mérő állomás - Széna tér - a mérőhely bemutatása (3)
  • Biostand – Búza téri Piac (4)
  • Szelektív gyűjtőpont (a Sárga dombház mögött) - kérdőív (5)
  • Kossuth tér - ügyességi versenyek (szelektív hulladékos és tolószékes ügyességi akadálypálya) – választható; időmérés

A fenti sorrend, nem útrend. A „torlódás” érdekében a csapatok szabadon választhatnak útvonalat. A Totókat a csapatok út közben is kitölthetik, a kitöltött Kérdőíveket és a lepecsételt igazolópapírt a Kossuth téren lehet leadni 12:30-ig.

 



38 évvel ezelőtt, 1972. június 5-én tartották meg Stockholmban az "Ember és bioszféra" címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát.

Az emberi környezettel foglalkozó konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.
A világnap célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot, és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért.

 

E-Misszió Egyesület