Lepkék éjszakája a Sóstói-erdőben

Lepkék éjszakája a Sóstói-erdőben Az E-misszió Egyesület a Nyírerdő Zrt.-vel együttműködésben közös éjszakai lepkészésre hívja az érdeklődőket a Sóstói-erdőbe. Gyülekező 2010 június 11-én este 20:30-kor a Tölgyes Csárda előtt.

A forró nyári éjszakákon az erdő tele van élettel. Mégis, legtöbben nem ismerjük a Sóstói-erdőnek ezt az arcát. Ezúttal lehetőség nyílik arra, hogy betekintést nyerjünk ebbe a világba.

A lepkék éjszakájának alkalmával fénycsapda segítségével úgy vonzzuk magunkhoz közel az éjjeli pillangókat és egyéb rovarokat, hogy nekik bántódásuk nem esik, viszont közelről megnézhetők és megvizsgálhatók. Programunk során lepkész szakember segít majd ezeknek az éjjeli rovaroknak a megismerésében.

A program részletei:

Találkozó 2010 június 11-én este 20:30-kor a Tölgyes Csárda előtt. Onnan gyalog sétálunk át (kb. 10 perc) a helyszínig, az erdő belsejébe. A fénycsapdázást sötétedés után kezdjük, és kb. 23 óráig folytatjuk. Közben lehetőség van rövidebb éjszakai kirándulásra, szentjánosbogár-számlálásra is.

 

Fontos:

  • Aki később érkezik, az is könnyen megtalálja a helyszínt: a Kórház mellől induló piros turistajelzés ösvényén kell elindulni. Itt áthaladunk egy erdőn, majd egy bekerített felújításon megy át az ösvény (a kerítésen könnyedén nyitható kapuk találhatók), s végül a három vágánypáros vasútvonalon kell átkelni. A vasút túloldalán levő Nyírerdős esőházikónál fog zajlani az esemény.
  • Minden bizonnyal sok szúnyog lesz, tehát érdemes ennek megfelelően felöltözni.
  • Érdemes zseblámpát hozni, különösen, ha valaki korábban szeretne hazamenni (újhold lesz, ilyenkor elég sötét az erdő).

 

 

Mindenkit szeretettel várunk! Kérjük az érdeklődőket, regisztráljanak a www.sostoierdo.hu honlapon, s jelezzék részvételi szándékukat a sostoierdo@e-misszio.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, illetve a +36 42/423-818 vagy a +36 20/512-3311-es telefonon, Szigetvári Csabánál.

A projektet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium "Zöld forrás" programja támogatja.