Megújult a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium központi épülete

Megújult  a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium központi épületeBefejeződött a Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium központi épületének átfogó rekonstrukciója. Az épületben egyebek mellett kicserélték a nyílászárókat, a burkolatot, felújították a vizes blokkokat, illetve szigetelték a tetőt.

A nagyszabású beruházást uniós forrásból valósította meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás.

Az iskolában tavaly ősszel kezdődtek a munkálatok. A tanulók a következő tanévet már egy modern, korszerű eszközökkel felszerelt épületben kezdhetik. Amellett, hogy teljesen felújították a tantermeket, a tornatermet és a vizes blokkokat, kicserélték a nyílászárókat és a burkolatot is, az épület új szigetelést kapott. Több tantermet mobil fallal szereltek fel, így igény esetén összenyithatóak a terek. A többszintes iskolát akadálymentesítették is, liftek és felvonók segíthetik a mozgássérültek közlekedését a jövőben.

Dr. Bugya László az intézmény igazgatója elmondta, a székhelyintézmény tanulói létszáma meghaladja az 1200 főt. Az iskola 1968-ban épült, azóta átfogó rekonstrukció nem volt az épületben, ezért mind a dolgozók, mind a tanulók nagyon várták már hogy az iskola megszépüljön, hiszen ez volt az egyetlen olyan középiskola a városban, amelyet az elmúlt évtizedekben még nem újítottak fel.

A beruházás része annak a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programnak, amelynek keretében mintegy 1 milliárd forint támogatást nyert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzés-szervezési Önkormányzati Társulás. A mátészalkai építkezésre 440 millió forintot fordítanak, 50 millió forintból a tiszaberceli szakképző iskola újul meg.

Szabó István társulási elnök arról tájékoztatott, hogy a tiszaberceli beruházás kapcsán sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, a szerződéskötés után pedig kezdődhet a beruházás megvalósítása.

Folyamatban van még az eszközbeszerzés amely a Szatmár-Beregi TISZK valamennyi tagintézményét érinti. Mintegy 430 millió forintból iskolai felszereléseket, valamint a különböző szakmák képzéséhez szükséges szerszámokat vásárolnak.