Groove Armada a Hegyalja Fesztiválon

Groove Armada a Hegyalja Fesztiválon A Groove Armada Pete Tonggal melegített a Hegyaljára a Pacha-ban, Ibizán. Már csak ötöt kell aludni, és a srácok itt vannak. Először élőben Magyarországon: a Hegyalján. Hogyan készülnek a Tisza-parti bulira és a hegyaljás őrületre? Erről is mesélnek az interjúban.

Nemrégiben megjelent a legújabb Groove Armada videóklip. A Look Me In The Eye Sister című számhoz készített videót a Facebook oldalon szerényen az eddigi legjobb klipeteknek tituláltátok, és ezzel a kommentelők is egyetértettek. A videót, amelyben makett-emberek kelnek életre egy Groove Armada koncerten. Mi következik?
 
Elindult a Space szezon Ibizán (a Spece Terrace szórakozóhelyről van szó), és ezzel szinte egy időben kiadtunk egy EP-t. Egy négy számos EP maxit, ami összefoglalja a Groove Armada alapokat, amelyeket Tokajban és Ibizán játszunk. Nagyon komoly hangzás.
 
Milyen tervvel vágtatok neki idén Ibizának?
Nagyon vártuk, ahogy a tokaji bulit is. Mindenbe belenyúlunk egy kicsit. Rezidensek vagyunk a Terrace-ban, játszunk párszor Pete Tonggal és tolunk egy sessiont a Pachában a Swedish House Mafiával. Szóval bosszút állunk Ibizán, aztán irány Tokaj.
 
Mennyire sűrű a nyaratok?
Múltkor valaki megkérdezte, mikor lesz a következő szabad szombatunk. Megnéztük a naptárunkban, és mi magunk is akkor döbbentünk rá, hogy október 4. a legközelebbi pihenős hétvége. Szóval elég pörgős a nyár.
 
Hogy bírjátok ezt az iramot?
Elég izgalmas. Az élő shownk elképesztően jó. Hatalmas élmény a Black Light szettet élőben játszani, de ezt hamarosan Tokajban úgyis meglátjátok magatok is. Annyi embernek szeretnénk átadni ezt az élményt, amennyinek csak lehet. Szóval gyertek a Hegyaljára.
 
A fesztiválokon valamivel rövidebb szettet játszotok?
A legutóbbi fesztivál fellépésen két órát nyomtunk. Hogy a Hegyalján mi vár rátok, azt majd meglátjátok ott.
 
Még mindig játszatok régi számokat is az újak mellett?
Igen. A műsor nagyjából fele a Black Light, négy vagy öt korábbi számmal kiegészítve, amelyeket azonban  áthangszereltünk a Black Light stílusára.
 
 
A Black Lightot már most elég sokan ismerik.
Aminek mi nagyon örülünk. A Paper Romance mára valódi himnusszá vált, ahogy az I Won’t Kneel is. A Paper Romance-et egy ideje az emberek már úgy éneklik, mint egy focihimnuszt. Elképesztő.
 
Elégedettek vagytok az új album fogadtatásával?
Hát, igazából nem volt terv. Az egyetlen célunk az volt, hogy kiadunk egy lemezt, ami szerintünk az eddigi legjobb albumunk. De ez a lemez végigsöpört a világon, amiről a stúdióban ülve még egyáltalán nem álmodtunk. Olvasom a kommenteket a weben, és azt látom, hogy ez után a lemez után másként tekintenek ránk az emberek, és ami a legjobb, hogy olyanok is hallgatnak minket, akik korábban nem. Úgyhogy az új lemez messze felülmúlta várakozásainkat.
 
A zenében elég nehéz sikerre vinni az efféle újításokat, nem?
Persze. Éppen ezért gondoljuk mindezek ellenére azt, hogy még mindig van egy csomó ember, aki tutira imádná az új albumot, de még nem hallotta. Remélem, a magyarországi fellépésen is ott lesz közülük jó néhány. Hiszen nem csak a hívőknek prédikálhatsz.
 
Nem furcsa, hogy egész nyáron minden hétvégén máshol pörögtök?
Hát, már korábban is ezt csináltuk. Lesz néhány hónap, amikor minden olyan bizonytalanul ismerős, de mégsem lehetünk biztosan benne soha, mi is fog történni a következő pillanatban.
 
Van kedvenc fesztiválotok?

A Lowlands volt az, ahol az eddigi leghangosabb ovációt kaptuk, szóval azt nyilván szeretjük. De Isztanbulban is elég őrült buli volt, oda jó visszamenni. És persze a Glastonbury Fesztiválon a John Peel sessiont lezárni, na az is nagyon ütős volt. És a hegyaljás csütörtök estét is nagyon várjuk. Még soha nem voltunk Magyarországon élő bulival.