Örökös Hegyalja Fesztivál -tagok, Quimby, Goldie és Ákos a zárónapon

Örökös Hegyalja Fesztivál -tagok, Quimby, Goldie és Ákos a zárónapon A Hegyalja Fesztivál zárónapján örökös Hegyalja tagokká fogadták a szervezők azt a száz embert, akik megfeszített munkával dolgoztak, hogy az idei fesztivál létrejöhessen.

 Pontosan 30 nappal a szombati tokaji Ákos, Quimby és Epica buli előtt a Hegy’ színpad helyén még derékig ért a víz. Az ő munkájuknak is köszönhető, hogy a 11. Hegyalja Fesztiválon közel 80 ezer fesztiválozó szórakozhatott a négy nap alatt.
 
 
 
Szombat este a hegyaljások a nagyszínpad LED-falán nézhették végig azokat a fotókat, amelyeken fesztiválterületet még a Tisza uralta. A szervezőket tavaly Rakamaz város díszpolgárává avatták, és ők most az örökös Hegyalja tagsággal hálálták meg azt a rengeteg segítséget, amelyet a helyiek nyújtottak az árvíz idején. A köszöntés után Ákos hatalmas bulija zárta az idei négynapos zenei megmozdulást. Az utolsó nagyszínpados koncert még azokat is megmozgatta, akik korábban soha nem voltak Ákos egyetlen fellépésén sem.
 
A négy nap alatt közel 80 ezren látogattak el a zene Tokaj-Rakamazi ünnepére. A pénteki Motörhead koncerten és a Quimby valamint Ákos szombati fellépésén is közel 20 ezer fesztiválozó tombolt. Ez a kínálat nem lett volna teljes menő külföldi zenészek nélkül: a Pepsi Színpad előtti tömeg Goldie törtütemeire, a Hegy’ színpadnál a Funeral for a Friend ütős rockzenéjére bulizott. Persze a magyar felhozatal is erős volt, Péterfy Bori, az Óriás, a Turbo és a Fish! és a Magashegyi Underground is a legjobb zenéit hozta el a Tisza-partra.
 
A változatosság bejött a Hegy’-közönségnek, akik legalább olyan sokszínűek voltak idén is, mint maguk a fellépők. Tokajban bulizott a jégkorongválogatott három tagja is, köztük Szélig Viktor csapatkapitány, aki Franciaországból érkezett a Hegy’-re. A szimfonikus metált játszó Epica gyönyörű énekesnője a fesztivál utolsó napján találkozott egy négy éves kislánnyal, aki születésnapjára kapta élete első Hegyalja Fesztivál belépőjét, sőt, kedvenc énekesnőjétől puszit is kapott. Kalapács József szombaton, a Hegyalja Fesztiválon ünnepelte hatodik gyereke születését.
 

Az idén bevezetett re-poharaknak köszönhetően a fesztivál ideje alatt mintegy 35 százalékkal kevesebb szemét keletkezett, mint a visszaváltható poharak előtti időkben. A fesztiválozók felavatták az új Hegy’ plázst, ami a hegyaljás nyaralás legújabb helyszíne volt az idén. Szálltak a szappanbuborékok, jó buli volt.