Újra számítógépeket adományozott a Nyírerdő Zrt

Újabb „erdőgazdasági” számítógép adomány Harmadik alkalommal juttatott számítógépeket a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. a tiszadobi Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületének és a tiszalöki Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak.

A négy személyi számítógépet a tiszadobi székhelyű egyesület elnöke, Galyas József és Balogh Mihály, a tiszalöki CKÖ elnöke vette át tegnap Tiszadobon. Az erdészeti társaságot Debreczeni Ferenc, igazgatási osztályvezető, az Üzemi Tanács elnöke és Tamás Zsolt, pénzügyi és számviteli osztályvezető képviselte az ünnepségen. A tökéletes állapotú – kiegészítőkkel ellátott – használt számítógépeket Tiszadobon az egyesület tanodájában használják majd, ahol hátrányos helyzetű helyi fiatalok számára szerveznek tanórákon kívüli felzárkóztató foglalkoztatásokat. A közeli Tiszalökön pedig a kisebbségi önkormányzat munkáját segítik majd a berendezések.

A szakminisztérium által támogatott Tanoda-programnak az a célja, hogy javítsa a fiatalok továbbtanulási esélyeit. Szaktanárok irányításával önismereti tárgyakat, konfliktuskezelést, kommunikációt, kapcsolatépítést tanulnak a gyerekek, most összesen 80 tiszadobi iskolás vesz részt a programban – mutatta be az itt folyó munkát Galyas József.

Debreczeni Ferenc emlékeztetett rá, hogy már több éves múltra tekint vissza a NYÍRERDŐ Zrt. kapcsolata a Volt Állami Gondozottak Országos Egyesületével. Az erdőgazdaság rendszeresen segíti különféle informatikai eszközökkel az egyesületet: eddig már több mint egytucat számítógép került ide Nyíregyházáról. Emellett Tiszadob és Tiszalök egyaránt részt vesz az társaság által indított közmunka- és szociális tűzifa programokban.