A Zongora Ünnepe Tiszadobon

A Zongora Ünnepe Tiszadobon Bár a tiszadobi Andrássy-kastély felújítása hamarosan megkezdődik, a szervezők éltek a lehetőséggel, és idén augusztus 6-8. között rendezik meg a Zongora Ünnepét Keleten.

Tiszadobi Zongorafesztivál 2010Az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Tiszadobi Zongorafesztivál nyitókoncertjére augusztus 6-án kerül sor. Szokolay Balázs zongoraművész a két nagy romantikus, Chopin és Liszt, valamint Wünsch, Freude, Heimkehr és Schumann műveit szólaltatja meg az Andrássy-kastély parkjának festői kulisszái között.

A háromnapos zenei fesztivál keretében fellép az ifjú fiatal tehetség, a grúz Nicolas Namoradze, a fesztivál alapítója és művészeti igazgatója, Hauser Adrienne. A fesztivál zárókoncertjén Kocsis Zoltán zongoraművész és Kelemen Barnabás játékát élvezhetik a komolyzene kedvelői. Az idei fesztivál Hauser Adrienne nyíregyházi ráadáskoncertjével, szeptember 9-én zárul a főiskola mintegy ezer nézőt befogadó aulájában.

Tiszadobi Zongorafesztivál 2010A 13. Tiszadobi Zongorafesztivál műsorát a rendezők Fryderyk (Frédéric) Chopin lengyel zongoraművész és zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére állították össze – nyilatkozta Mátyás Edina fesztiválszervező.

 

Balogh Tamás
KeletPress Hírügynökség