Árva Csillag - Vidor Fesztivál színházi ajánló

Árva csillag - Vidor Fesztivál színházi ajánló Az idei Vidor Fesztivál nyitó színházi produkciója az Árva Csillag című színdarab, melyben földönkívüli lényekkel pálinkázgathatunk az ibrányi éjszakában. Az előadást augusztus 27-én 20:00 órától láthatják az érdeklődők a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.

Pintér Béla és Társulata
Budapest

Pintér Béla

ÁRVA CSILLAG

Sacra Infantilia

 
Árva csillag - Vidor Fesztivál színházi ajánlóFöldönkívüli lények, akiknek hazája az Árva Csillag gonosz ellenségeik elől menekülnek. Űrhajójuk üzemanyag (jó minőségű alkohol) híján kénytelen a Földre leszállni. Eredetileg Belgiumot választották de tévedésből az ibrányi éjszakában landolnak.
 
A földönkívüliek információs adatbázisában az áll, hogy Magyarországon a lakosság többsége cigány, így szempillantás alatt Vanesszává és Erzsikévé változnak.
 
 
Árva csillag - Vidor Fesztivál színházi ajánlóTalálkoznak az éppen bánatosan pálinkázó Póka Mihály nevű, vidéken élő 55 éves munkanélküli népművelővel, akinek rögtön le is tesztelik az italát; ám az nem minősül megfelelőnek.
 
Ezek után vágnak neki a Skóciába tartó utazásnak, a skót whisky megszerzéséért, etnikai, szerelmi, intertextuális bonyodalmakba keveredve. Az előadás fergeteges humorú szituációk kibomló sorozata.
 
 
Az előadásról és a társulatról további információ:
 
 
Árva csillag - Vidor Fesztivál színházi ajánló
 
 

 Szereposztás

 
Erzsike…………………………………………………………………….BÁRDOS ANDREA
Vanessza……………………………………………………………….SZALONTAY TÜNDE
Mihály…………………………………………………………………………..TÓTH JÓZSEF
Andrea……………………………………………………………………..SZAMOSI ZSÓFIA
Oszkár………………………………………………………………………….CSATÁRI ÉVA
Cézár………………………………………………………………..THURÓCZY SZABOLCS
Pamacs…………………………………………………………………………DEÁK TAMÁS
Max……………………………………………………………………………..PINTÉR BÉLA
     
 

Zenészek

BENCZE SÁNDOR, KÉMÉNCZY ANTAL, NYÍRI LÁSZLÓ, PELVA GÁBOR,
QUITT LÁSZLÓ, VEÉR BERTALAN
 
 

Török Zsolt