Bohémélet - Vidor Fesztivál színházi ajánló

Bohémélet - Vidor Fesztivál színházi ajánló Az Örkény Színház – Bohémélet című produkciója augusztus 30-án hétfőn 19.00 órától látható a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.


ÖRKÉNY SZÍNHÁZ
BUDAPEST

Aki Kaurismäki

BOHÉMÉLET
SZÍNMŰ
Henri Murger regénye alapján
Fordította: Jankó Szép Yvette
Magyar színpadi változat: Gáspár Ildikó
 
 

2010. augusztus 30. (Hétfő) - 19.00 óra - Móricz Zsigmond Színház - Nagyszínpad



Kövesse nyomon legfrissebb híreinket a Vidor Fesztiválról:

Vidor Fesztivál 2010

 
Bohémélet - Vidor Fesztivál színházi ajánlóAki Kaurismäki, finn filmrendező a regényhez nyúlt vissza, és szívszorító történetet írt Marcelről, a kiadatlan íróról, Schaunard-ról, a sosem játszott zeneszerzőről és az albán bevándorló Rodolfóról, akit a galériások rendre az utcára penderítenek – festményeivel együtt. Rodolfo megtalálja a boldogságot Mimivel, ám a lány képtelen a művészek bizonytalan életét élni, ezért elhagyja őt. Később visszatér hozzá, de ekkorra már halálos beteg…
 
 

„…Ascher Tamás rendezésében a Bohémélet nem kötődik Murger folytatásokban közölt történeteihez, sem a belőlük készült színdarabhoz és regényhez, még kevésbé ezek legismertebb feldolgozásához, Puccini operájához. A finn rendező 1992-ben készült fekete-fehér filmjét viszont jelenetről jelenetre követi. Sőt a szöveget is Jankó Szép Yvette fordításában, ám Gáspár Ildikó magyar színpadi változata mintha az irodalmi forgatókönyvet vagy a filmnovellát mesélné el. …” (Népszabadság – 2010. február 15.)

 

 
 
 

Az előadásról és a társulatról további információ:

 
 

 - Török Zsolt -