Drága kölcsönök Nyírbátorban

Drága kölcsönök Nyírbátorban A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt 3-án őrizetbe vett egy 35 éves piricsei férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint készpénzt, illetve élelmiszer árut kölcsönzött egy szintén piricsei nőnek, mindössze 60.000 Ft értékben.

 A sértett, hitelezőjének visszafizetett 78.000 Ft-ot, ennek ellenére azonban a férfi még további 139.700 Ft-ot követelt tőle. A nő nem volt hajlandó több pénzt fizetni, ezért a férfi megjelent a házánál, majd őt, illetve lányát megöléssel fenyegetve követelte a pénzt. A rendőrség, a vagyon és személy elleni bűncselekmények miatt már több alkalommal büntetett férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

Vasárnap egy 51 éves nyírbátori nő késsel a kezében jelent meg a nyírbátori sértett lakásán, és követelte, hogy a korábban, általa kölcsönadott 52.000 Ft helyett, az összeg dupláját, 104.000 Ft- ot fizessen vissza. Közölte, hogy amennyiben nem hajlandó a kért összeget kifizetni, úgy őt és férjét is megöli. Miután a fenyegetőző nő távozott, a fia is látogatást tett a sértett házánál, az utcáról kiabált be a házba, hogy amennyiben nem adják meg anyjának tartozásukat, úgy rájuk gyújtja a házat és megöli őket.

 

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének elkövetése miatt indított nyomozást, a késsel fenyegetőző nőt őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.