Elkezdődött az 2010-es Vidor Fesztivál

Vidor Fesztivál 2010 Augusztus 27-én kezdetét vette az idei Vidor Fesztivál, vagyis a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje, Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja.

Kövesse nyomon legfrissebb híreinket a Vidor Fesztiválról:

Vidor Fesztivál 2010

 

 

A megnyitó pénteken 19 órakor vette kezdetét, amikor is Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, a fesztivál megálmodója köszöntötte a támogatókat, akik nélkül nem rendezhetnék meg immár kilencedik alkalommal ezt a rendezvényt.

 

Kezdetét vette a Vidor FesztiválEz után a főmecénás, az EMFESZ nevében a szabolcsi származású Góczi István lépett a pódiumra, aki elmondta, nem önzetlenül segítették a fesztivált.

 

Az volt a fő cél, hogy mindenki jól érezze magát és mosolygós emberekkel teljen meg Nyíregyháza. Majd Csabai Lászlóné, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere mondta el, mennyire örül annak, hogy ismét benépesült a Kossuth tér.

 

 

 

 

Vidor Fesztivál 2010Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke szintén köszönetet mondott a támogatóknak, és sok jó, közösségteremtő programot kívánt az érdeklődőknek.

 

Ez után Nagyné Varga Melinda, az Oktatási és Kulturális Minisztérium művészeti főosztályvezetője beszélt elismerően a Vidorról, amely szerinte a leg-ek fesztiválja lett. Végül Makk Károly, a színházi zsűri elnöke nyugtatott meg mindenkit, hogy most 9 napra az álmos szuszogást és unalmat fel fogja váltani a vidámság!

 

 

 

A megnyitó csúcspontjaként a megszólalók elvágták a zsinórokat és a hagyományoknak megfelelően útjára engedték a VIDOR címét kirajzoló lufikat. Ez után a Kossuth téren a Szászcsávási Banda cigánymuzsikával várta az érdeklődőket,majd Manu Dibango szaxofonkirály koncertje csábította az embereket a színpad elé.

De a színházba is érdemes volt ellátogatni, hiszen többek között pénteken nyílt meg a "Fotófogyatkozás" című kiállítás is.