Folytatódik „Az iskola rendőre” program

Az Iskola Rendőre program 2010-ben is folytatódik A Rendőrség 2008. szeptember 1-vel hirdette meg, „Az iskola rendőre” elnevezésű országos programot, amely tovább folytatódik a hamarosan kezdődő 2010/2011- es tanévben is.

Az elmúlt két év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a program nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló, átfogó bűn- és balesetmegelőzési tevékenységet. A program céljaival, mint például a gyermekek biztonságos életvitelre nevelése sok iskola egyetértett, így a programhoz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében immár 207 iskola csatlakozott, és mintegy 159 rendőr látja el az iskola rendőre feladatait.

Népszerűek a program keretében tartott baleset- és bűnmegelőzési előadások, tájékoztatók, közlekedési versenyek, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendőrség közelebb kerüljön az ifjúsághoz. Az iskolai rendőri jelenléttel továbbra is erősíteni kívánjuk a tanulók, a pedagógusok és a szülők biztonságérzetét, valamint ezáltal biztosítjuk, hogy problémáikkal, kérdéseikkel közvetlenül fordulhatnak egy jól ismert egyenruháshoz.          

Az iskolák rendőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében