Kemencében sült a szentmihályi újkenyér
Mozgalmas programmal várta a kultúra és gasztronómia szerelmeseit államalapításunk ünnepén a Vasvári Pál Múzeum Tiszavasváriban. Kora délutántól késő estig a népi hagyományok és legszentebb eledelünk, a kenyér elkészítésének folyamatát elevenítették fel a szervezők.
Hatalmas érdeklődés kísérte a cséplőgépes bemutatót, amelyet egy 1952-es Hoffer traktor hajtott.
Amíg a helyi pékmesterek a múzeumkertben a kora délután átadott szabadtéri búbos kemencében sütötték az új kenyeret, addig a bátrabbak kipróbálhatták a gyúrás, dagasztás mozdulatait.
Az elsőként kisült újkenyeret a történelmi egyházak képviselői szentelték meg. Ezen a napon nyílt egy új képzőművészeti kiállítás a múzeumban. Az "ALPECSKA" (Alkotó Pedagógusok Csoportos Kiállítása) a Tiszavasvári kistérségben alkotó pedagógusok alkotásait mutatja be festmények, grafikák, batikolt textilképek, szobrok, dísztárgyak, csuhédíszek, origami tárgyak segítségével.