Parádés csatát nyert Rubens Barrichello korábbi csapattársa, Michael Schumacher ellen

Parádés csatát nyert Rubens Barrichello korábbi csapattársa, Michael Schumacher ellen Amiben azért nagy titokban reménykedtek a Williams csapat vezetői, valósággá vált a 25. Magyar Nagydíjon. Mindkét pilótájuk pontszerző helyen fejezte a jubileumi versenyt, ráadásul abszolút versenyképesnek bizonyultak a futamon. Nico Hülkenberg fantasztikusan vezetett egész hétvégén, és a hetven körös nagydíjon feltette a koronát a teljesítményére, a 6. lett.

Csapattársa, Rubens Barrichello is kitett magáért, parádés csatát vívott Michael Schumacherrel, és végül leelőzve a hétszeres világbajnokot, a pontszerző 10. helyen zárt. Most négy hét szünet következik a világbajnokságban.

Parádés csatát nyert Rubens Barrichello korábbi csapattársa, Michael Schumacher ellenHagyományosan jól szokott szerepelni a Williams a Magyar Nagydíjakon, így joggal reménykedett az egész csapat, hogy most is pontokkal gazdagodva térhetnek haza a jubileumi futamról. Nos, a két pilóta egész hétvégén jól szerepelt, egyetlen problémát az jelentette, hogy Rubens Barrichello a nagy forgalom miatt nem tudott a Q3-ba bekerülni, így csak a 12. helyről vághatott neki a versenynek. A 25. Magyar Nagydíjon aztán nemcsak a veterán brazil, hanem a GP2 tavalyi bajnoka, Nico Hülkenberg is felnőtt a feladathoz. Az ifjú német végig hibátlanul vezetve élete legjobbját érte el hatodik helyével, amivel végleg bebizonyította, helye van az F1-es mezőnyben. Akárcsak Barrichellónak, aki a régi szép időket idéző, fantasztikus csatát vívott Michael Schumacherrel az utolsó, még pontot érő 10. helyért.

 

Parádés csatát nyert Rubens Barrichello korábbi csapattársa, Michael Schumacher ellenA veteránok küzdelmét a brazil nyerte, így mindkét pilótája pontot szerzett. A jó szereplés különösen fontos volt itt Magyarországon a brit istálló számára, hisz a csapatot a Forma-1-ben egyedüli magyar szponzorként támogatja a magyar tulajdonú HELL cég. Most jön a nyári szünet, hogy aztán négy hét múlva Belgiumban folytatódjon a világbajnoki küzdelem.

Patrick Head, műszaki igazgató mindkét pilótájának teljesítményével nagyon elégedett volt. „Ez az eredmény nagyon jó a csapatunknak. Nico nagyon jól versenyzett, bebizonyította, milyen erős versenyző, míg Rubens megmutatta, hogy ő a sportág egyik legszenvedélyesebb pilótája, a legszebb időszakát idézte. Ráadásul külön öröm a számunkra, hogy ő futotta meg a verseny harmadik leggyorsabb körét.”

 

 

 

Rubens Barrichello (10. hely, 1 kör hátrány, 1 pont, leggyorsabb köre: 1:22.811), összpontszáma: 30, helyezése a vb-pontversenyben: 11.) legszebb napjaira emlékeztetően versenyzett a rutinos brazil a jubileumi magyar futamon. Fantasztikusan rajtolt, majd kihasználva a safety car bejövetelét, az ötödik helyig jött fel. Kerékcseréjét követően parázs csatát vívott Michael Schumacherrel, de legyőzte a hétszeres világbajnokot, így pontszerzőként zárta a 25. Magyar Nagydíjat úgy, hogy a verseny harmadik leggyorsabb köre az ő nevéhez fűződik. „Nagyon jó volt az autó, és akár az ötödik hely környékén is befejezhettük volna a futamot, de a safety car végül keresztezte az eredeti tervünket. Maradnom kellett az első szett gumikon, egészen addig, amíg úgy tudhatom le az abroncsok cseréjét, hogy maradjon időm még a pontokért támadni. Nagyon keményen megdolgoztam ezért a pontért, ráadásul a küzdelem nem volt tisztességes és tiszta, majdnem a falon végeztem. Én pontosan tudom, hogy versenyzőként sosem tennék ilyet azzal, aki gyorsabb nálam.”

 

 

Nico Hülkenberg (6. hely, 1:16.700 perc hátrány, 8 pont, leggyorsabb köre: 1:24.204, összpontszáma: 10, helyezése a vb-pontversenyben: 15. hely) egész hétvégén bizonyította tehetségét, hisz az összes szabadedzésen, majd a kvalifikációs tréningen is a TOP 10 tagja volt. A rajtnál kicsit beragadt, ám utána a szerencsével sem állt hadilábon – Rosberg, Hamilton és Kubica is kiesett előle -, és remekül, egyenletes tempóban vezetve eddigi F1-es karrierje legjobb eredményét érte el a hatodik helyével. „Nagyon boldog vagyok az eredményem miatt, ami annak köszönhető, hogy a csapat és a gyári részleg is nagyon keményen dolgozott. Szerencsésen jöttünk ki a safety car bejöveteléből, ugyanakkor az autó versenyképes volt, és én sem hibáztam. Jó érzés ennyi pontot szerezni tisztességes versenyben. Ezzel az eredménnyel a hátam mögött jó érzés elmenni szabadságra, hogy majd visszatérve hasonló módon folytassam a szezon második felét.”