Újkenyér ünnepe Nyírtelken

Újkenyér ünnepe Nyírtelken Augusztus 20-án Újkenyér ünnepe címmel egész napos programokkal várják az érdeklődőket Nyíretelken - idén új helyszínen - a rendezvényen átadásra kerülő Honismereti Értéktárnál.

 Augusztus 20 -i programok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

 

Augusztus 20 NyírtelekA rendezvény augusztus 20-án, pénteken lesz. Ezúttal a hagyományoktól eltérő helyszínen, a most átadásra kerülő Honismereti Értéktárnál (a Tokaji út melletti régi gázcsere telepen).
 
A programok 14 órától kezdődnek főzőversennyel. A civil szervezeteken kívül, baráti társaságok, egyéni résztvevők is megmérettetik majd tudásukat a hagyományos gasztronómiai programon.

17 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó, Magyar László polgármester ünnepi beszédével, kenyérszenteléssel, kenyérátadással, illetve a Honismereti Értéktár ünnepélyes átadásával. 
 
 
17 óra 30 perckor a helyi művészeti csoportokat, így a Nyírteleki Asszonykórust és a Nyírteleki Honismereti és Hagyományőrző Kulturális Egyesületet láthatja a nagyérdemű.
18 óra 30 perckor tárlatvezetéssel folytatódnak a kiváló programok.
19 órakor Dávid buli címmel „Valahol vár rám” lemezbemutató szórakoztatja a közönséget pop műfajban.
20 órakor az Apollo zenekar frontemberével, Fenyvesi Tamással rophatjuk a táncot a legnagyobb mulatós slágerekre, s zárhatjuk vidáman az év jeles eseményét, azaz egy igazi családi napot Nyírteleken.  
 
 

Újkenyér ünnepe Nyírtelken 

 
 

(Pénteken 10 órától párhuzamos helyszínen, az Evangélikus templomban „Csendesnap”-ot, vasárnap 11 órától pedig Szent István búcsút is tartanak a Görög katolikus templomban)