Vidor Fesztivál 2010 Nyíregyházán

Vidor Fesztivál 20102010. augusztus 27. és szeptember 4. között immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett, 9 nap alatt 70 helyszínen mintegy 400 program zajlik majd, az idén várhatóan közel 180 ezer néző előtt.

Kövesse nyomon legfrissebb híreinket a Vidor Fesztiválról:

Vidor Fesztivál 2010

Vidor Fesztivál 2010

  

Zenei kínálata nemzetközi mércével mérve is rendkívül kimagasló, hiszen ez Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol igazi világsztárokkal találkozhat a közönség, olyanokkal, mint a szaxofonkirály Manu Dibango, a zseniális afrikai zenész Bassekou Kouyate, a kiváló kínai együttes a Hanggai, a salsa amerikai szupersztárjai a La Excelencia, s egy friss felfedezett a Septeto Santiaguero Kubából.
 
Vidor Fesztivál - híreinkA meghívottak közül négyen első ízben lépnek fel Magyarországon s ők valamennyien csak erre az egyetlen koncertre érkeznek hazánkba. 4 kontinens 15 országának mintegy 150 zenésze lép majd színpadra ezen a koncertsorozaton. A fesztiválon igen rangos színházi és filmes versengés is folyik. A legkiválóbb hazai teátrumok mutatják be az elmúlt évben bemutatott legjobb új vígjátékaikat, a hat tagú zsűri kilenc díjat ítél oda a legérdemesebbeknek.
 
A város főtere a fesztivál idejére az ország legnagyobb mozijává változik, ahol esténként mintegy 3-4 ezren nevethetik végig az elmúlt év új magyar filmvígjátékait, amelyek közül szintén kikerül egy díjnyertes. A fesztiválon gazdag irodalmi, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket, találkozhatnak többek között Bereményi Gézával és Csaplár Vilmossal is s megtekinthetik Ország Lili és Gál András kiállítását.
 
A legdinamikusabban fejlődő hazai kulturális projekt, ahogyan a sajtó jellemezte az eseményt, nyitott mindenki előtt, korra, nemre, anyagi helyzetre való tekintet nélkül, ugyanis a programok 90 %-a teljesen ingyenes, s nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 35 kistelepülésén is. Mert ez az év legvidámabb hete, amikor mindenkinek jár egy igazi szívből jövő nevetés.