Elindult az M3 új szakaszának építése

Elindították az M3 új szakaszának építését Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Nagykálló határában, az M3 autópálya jelenlegi végcsomópontjában avatta fel a beruházás projekttábláját, szimbolikusan elindítva ezzel az észak-alföldi régió fejlődése szempontjából kulcsfontosságú fejlesztés kivitelezését.

„A közpénzek legtakarékosabb felhasználásával a lehető legrövidebb időn belül fogjuk ezt a szakaszt megépíttetni – számon kérhető minőségben” – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az M3 autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakasz 49-es számú főútig terjedő ütemének táblaavató ünnepségén. A hamarosan induló kivitelezés helyszínén szervezett eseményen dr. Bizderi Ilona, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese,  Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza országgyűlési képviselője és dr. Czomba Sándor, Vásárosnamény országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatási államtitkára vett részt.
 >
 
Az M3-as új szakaszát megvalósító beruházás során Nyíregyháza és Vásárosnamény között első lépésként közel 34 kilométer hosszú autópálya épül a 49-es számú főútig. Ezen a szakaszon a régészeti munkálatok hamarosan befejeződnek, így a napokban elindulhat az M3 autópálya Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezése.

 

 
 
„Az M3 Nyíregyházán túli meghosszabbítása nem csupán a térség és Budapest, de a fővároson keresztül egész Magyarország, sőt Európa viszonylatában javítja a közlekedés lehetőségeit. A fejlesztés kedvező hatásai itt helyben is érezhetőek lesznek, hiszen a folytatás Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos további települését mentesíti az átmenő teher- és személyforgalomtól, ezzel élhetőbbé téve azokat. Fontos, hogy a beruházással az ukrán határ, s vele a magyarlakta Kárpátalja kerül egy jelentős lépéssel közelebb Magyarország központi és távolabbi részeihez”- mondta a miniszter az építkezés fontosságát összegezve.
 
 
Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
 
 

 

[bg|_Cikkek/2010/2010_09/Galeria/M3|3|176|random|#FFFFFF]