Hiánypótló ellátás Ramocsaházán

 Projektnyitó nap keretében mutatta be a Ramocsaháza Község Önkormányzata nevében Simon József polgármester az Önkormányzat által elnyert TIOP-3.5.1-09/1-2009-0008 „Demens klienseket ellátó központ kialakítása a kistérségi szociális szolgáltatások fejlesztésére” című projektet.

 Az elmondottak alapján országosan is csak elenyésző részben ellátott demens betegek 20 férőhelyes nappali ellátására lesz lehetőség a 285 m2 alapterületű bővítés után.
 
Vári Zoltán a projekt szakmai vezetője kiemelte, hogy a feladat: integrált ellátás kialakítása a kistérségben élők szolgálatában a meglévő szolgáltatások kiegészítéseként.
 
 
 
 
 
 
E mellett új ellátásként megteremteni a mikrokörzet négy települését ellátó családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot. A közbeszerzési eljárás a szerződés kötés előtti fázisban van, az építkezés várhatóan az ősszel elkezdődhet. A projekt 100%-ban az Európai Únió és a Magyar Köztársaság által közösen finanszírozott, a teljes költség 49.586.000.- Ft.
 
 
(balról jobbra) Pethő István Petneháza alpolgármestere, Simon József Ramocsaháza polgármestere, Molnár Tibor körjegyző, Vitális Ferencné Nyíribrony polgármestere, Vári Zoltán Intézményvezető