Közlekedési felhívás - Nyíregyháza

Közlekedési felhívás - Nyíregyháza A Nyíregyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya folytat nyomozást segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen.

 

Figyelmetlenül előzött, segítségnyújtás nélkül távozott

 

 A rendelkezésre álló adatok szerint, 2010. augusztus 28-án 23 óra 15 perckor ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú világosszürke színű, ismeretlen, de feltehetőleg Volvo típusú személygépkocsival közlekedett Nyíregyháza lakott területén kívül, a 4911-es számú úton, a 7-8 km szelvény közötti útszakaszon Nyíregyháza irányából Nagykálló felé.

 

A baleset helyszínén az ismeretlen személygépkocsi vezetője úgy kezdett az előtte haladó jármű előzésébe, hogy nem győződött meg arról, hogy az addig mögötte haladó Volkswagen Jetta típusú gépkocsi már előzésben van. Azért hogy a Volkswagen típusú jármű sofőrje elkerülje az ütközést, fékezett, majd balra kormányozta autóját, aminek következtében a menetirány szerinti bal oldali útpadkára hajtott, és egy fának csapódva megállt. A két jármű, a baleset során nem ütközött egymással. Az ismeretlen jármű vezetője, a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott Nagykálló irányába. A balesetben a vétlen járművet vezető sofőr, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

A rendőrség kéri, hogy aki információval rendelkezik a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyó járműről és annak vezetőjéről, az jelentkezzen a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon a 42/524-600-as telefonszámon, illetve bejelentést tehet a 107 vagy 112 segélyhívószámok valamelyikén.