Közös Európai Jövő - konferencia Nyíregyházán

Közös Európai Jövő - konferencia Nyíregyházán Közös Európai Jövő címmel tartanak konferenciát a kulturális, gazdasági és turisztikai együttműködési lehetőségekről Nyíregyházán 2010 szeptember 24-én, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat dísztermében. A rendezvény díszvendégei és egyben előadói  Thomas Haberman és Dr. Dr. Francz Szabad.

M E G H Í V Ó

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata
A Civil Egyeztető Fórum (SZ-SZ-B MEGYE)
A Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület (Nyíregyháza)

Tisztelettel meghívja Önt
a

„Közös Európai Jövő”

- című konferenciára

Együttműködési lehetőségek kulturális, gazdasági és turisztikai területeken

 

Helyszín:

SZ-SZ-B Megyei Önkormányzat – Nyíregyháza, Hősök tere 5.

DÍSZTEREM

 

Időpont:

2010. szeptember 24. 10:30

 

 

A vendégeket köszönti:

 

SESZTÁK OSZKÁR

SZ-SZ-B megyei önkormányzat elnöke, elnökjelöltje, országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP)

DR. KOVÁCS FERENC

Nyíregyháza város polgármesterjelöltje, országgyűlési képviselő (FIDESZ-KDNP)

 

 

Díszvendégek és egyben előadók Bajorországból:

 

THOMAS HABERMAN

bajor tartományi (megyei vezető), bajor parlamenti képviselő (CSU)

DR. DR. FRANZ SZABAD

Főorvos, orvos-igazgató (Kreisklinik - Bad Neustadt)

 

 

A rendezvény moderátora és főszervezője:

 

ŐRY LÁSZLÓ

a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület elnöke, a bajor-magyar kulturális együttműködés helyi beindítója

 
 
 
A konferencián minden részt vevő kap ajándékba egy példányt Őry László könyvéből, mely már a bajor-magyar kulturális együttműködés részeként jött létre, hiszen a magyar származású, bajor orvosprofesszor Dr. Dr. Franz Szabad-ról és a hozzá anyai ágon kötődő Perényiekről szól.
 
Őry László könyve a magyar származású, bajor orvosprofesszor Dr. Dr. Franz Szabad-ról és a hozzá anyai ágon kötődő Perényiekről
Kattintson a képre a nagyobb mérethez...
 
Részvételi szándék jelzése(név, hány fő) a Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesületnél
 
 
 Közös Európai Jövő - konferencia Nyíregyházán
 
 
MAGYARORSZÁG
SZ-SZ-B MEGYE 
NYÍREGYHÁZA
FIDESZ-KDNP
BAJORORSZÁG
HÖN-GRABFELD
LANDKREIS

BAD NEUSTADT
CSU
 

 

 

Kedves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és nyíregyházi emberek!

 

Örömmel mutatkozom be Önöknek.

 

 

Thomas Habermann, Rhön-Grabfeld bajor tartomány vezetője vagyok és a CSU - a Bajor Keresztény-szociális Unió, Angela Merkel német kancellár bajor testvérpártjának a tagja, és képviselője vagyok Bajorországban. Ami Magyarországon a FIDESZ-KDNP, az Németországban és Bajorországban a CDU/CSU. Az emberek Magyarországon és Bajorországban több mint 1000 éve élnek szoros és szilárd kapcsolatban egymással. Szent István felesége Bajor Gizella Bambergből, közvetlenül az én pátriámból származik. Az elmúlt 1000 évben újra meg újra intenzív történelmi kapcsolatok voltak népeink és országaink között, könyvek, kiállítások sokasága mutatta be jó, és baráti viszonyunkat. Európa sokat köszönhet a magyaroknak. Magyarország több mint 1000 év óta rendkívül önfeláldozóan védte a kereszténységünket, a keresztény értékeket és a szabadságunkat sok keleti, és a határos déli népekkel szemben. Magyarország gondoskodott arról, hogy mi európaiak mindmáig jólétben és biztonságban, szabadságban és szociális békében élhessünk Európában. Abban az Európában, amelyben ma már egy nagy közösséget is alkotunk az Európai Unió révén.
 
Nekünk európaiaknak mindnyájunknak szükségünk van közös gazdasági szervezetekre, a rendőrség és a biztonsági hivatalok együttműködésére, és a politikai pártok jó értelemben vett hálózatépítésére, amelyekre rábízhatjuk Európa jövőjét. A kölcsönös támogatás, és segítség, közös céljaink elérésére így magától értetődővé válik. Mi mindannyian a polgári-konzervatív erőket támogatjuk, Orbán Viktor miniszterelnök úrral az élükön, és szeretnénk ezt a szándékunkat most itt Önöknél, Nyíregyházán is kifejezni. Konkrétabban Seszták Oszkár, a SZ-SZ-B megyei közgyűlés elnöke, és elnökjelöltje, valamint Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza város polgármesterjelöltje felé.
 
„Magyarország” egy minőségi márkajelzés. A magyaroknak minden alapjuk megvan arra, hogy öntudatosan nyúljanak hozzá a jövőbeni feladatokhoz. Németországban és Bajorországban mindmáig világosan látjuk Magyarország különleges helyzetét az egykori keleti blokk országainak körében. Bízzanak a saját erejükben, sikeresek lesznek.
 
Magyarországnak erős Európára van szüksége. Az elkövetkezendő Európában egy ország sem tud egyedül sikeres lenni. Az összes európai ország megbízható európai partneri viszonyára van szükségünk a világméretű versenyben.
 
 
De Európának is – akárcsak az elmúlt több mint 1000 évben – szüksége van egy erős és megbízható Magyarországra, amely: - tudatában van a hagyományainak, ugyanakkor haladó szellemű - szülőföldhöz gyökerezett és modern - konzervatív és nyitott - öntudatos és szolidáris.
Dolgozzunk közösen azon, hogy a gyermekeink szabadságban, biztonságban, jólétben, szociális békében együtt nőhessenek fel, és együtt nézhessenek boldogabb idők elé.
Ápoljuk Magyarországon és Bajorországban több mint ezer éves barátságunkat, és tartsunk szorosan össze.
 
 
 
 
   THOMAS HABERMANN                   
BAJORORSZÁG, RHÖN GRABFELD LANDRAT