Szelektív szuperhős-képzés a Vidor Fesztiválon

 Hat éve járja az országot ÖKO Panna és ÖKO Palkó, a szelektív hulladékgyűjtés két kis hőse, hogy megmutassák ifjú közönségüknek, hogyan válhatnak ők is a környezetük védelmezőivé. Az előadássorozat célja, hogy a legkisebbek körében is kialakuljon és megerősödjék a környezettudatos gondolkodás és életforma.

 Az előadás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a tavalyi fellépés után a Hajnal mesejáték ismét a Vidor fesztiválon vendégszerepel.

 

 
A Hajnal című mesejáték az ÖKO-Pannon szelektív hulladékgyűjtési oktatóprogramjának legfiatalabbakat megcélzó színi előadása. A Maskara Társulat 4 fős, hivatásos színészcsapata tartja az előadást az ovis közönségnek. Mindezt játékos formában, interaktív módon teszik, a gyermekek bevonásával. A nem titkolt cél, hogy már kisgyerekkorban kialakuljon a környezettudatos szemlélet, és természetessé váljon számukra a hulladékok különválogatásának gyakorlata. Az előadást követően minden kis hős fújja: „kék – papír de csak tiszta, sárga – műanyag lapítva, fém – menjen a szürkébe, üveg – szín szerint edénybe”
 
 
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. idén 90 térítésmentes előadást szervez partnervárosaiban.
 
A társulat eljut az ország minden szegletébe és várhatóan több mint 4000 gyermekeken keresztül szüleikhez is eljuttatja az üzenetet: környezetünk megóvásához szükséges, hogy hulladékainkat különválogatva gyűjtsük és az újrahasznosítás révén visszajuttassuk őket az anyagok körforgásába.



 
 
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-ről
 
Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. a hazai csomagolási hulladék újrahasznosítását koordináló szervezet, amely a szelektív hulladékgyűjtés működési többletköltségének egy részét fedezi azokban a városokban, ahol szerződést kötnek vele a hulladékká vált csomagolás gyűjtésére, illetve az annak sikerességét támogató kommunikációs és oktatóprogram közös megvalósítására.
Az ÖKO-Pannon koordináló szervezetként hangolja össze a rendszerbe bekapcsolt városok, a helyi közszolgáltatók, valamint más hulladékgyűjtők és -hasznosítók tevékenységeit, és koordinálja az anyagok áramlását a kibocsátástól a gyűjtésen át egészen a hasznosításig. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. ezen túlmenően a szelektív hulladékgyűjtésben résztvevő városok felnőtt és gyermek lakosságának rendszeres tájékoztatásával és folyamatos oktatásával segíti a már kiépített szelektív gyűjtő rendszerek hatékony használatát annak érdekében, hogy a visszagyűjtött hasznosítható anyagok mennyisége növekedjék, a hulladéklerakók és így a környezet terhelése pedig jelentősen csökkenjen.