Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján

Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján Ragyogó idő, több mint háromszáz résztvevő, kiváló hangulat. Ez jellemezte Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete és a Nyírsuli Kft. közösen megrendezett Fogyatékkal élők Sporttalálkozóját szombaton a Nyíregyházi Városi Stadionban.

A megye minden pontjából összesereglett fogyatékkal élő emberek, Startos dolgozók, Start-iskolás fiatalok érkeztek a Városi Stadionba az immár hagyományos sporttalálkozóra, több mint háromszázan.
 
 
Rangos köszöntők
 
A résztvevőket Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke és Nagy László Nyíregyháza Város alpolgármestere köszöntötte és kívánt jó sportolást. Majd Szendreiné Ibolya testnevelő tanár vezényelte közös bemelegítés után, Dajka László a rendezvény főszervezőjének a vezérletével elkezdődtek a küzdelmek.
 
 
 
  Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján
 
 
Kilenc sportágban, 14 versenyszámban– 60 m. síkfutás, sakk, lengő teke, elektromos és kerekesszékes ügyességi verseny akadálypályán, kislabda hajítás, célba dobó verseny fekve nyomás, Boccia ( golyós ügyességi játék), darts,– ( nők, férfiak) indultak a versenyzők.
A sportágak 1-3 helyezettjei oklevél és éremdíjazásban részesültek. Ám ezen a napon mindenki győztesen távozott a stadionból, hiszen a legfontosabb az volt, hogy a fogyatékkal élő emberek bebizonyították, hogy előttük sincs akadály, profi sportolókat megszégyenítő lelkesedéssel és akarattal küzdöttek. Így mindenki győztesen távozott a Nyírsuli Kft. szakember gárdája által precízen lebonyolított versenyről.
 
Feltöltődnek lelkileg és fizikailag
 
A verseny végén Balogh Zoltánné az egyesület elnöke és Balogh Zoltán a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója adta át a győzteseknek.
 
Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján  Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján
 
Az eredményhirdetés után Balogh Zoltánné elmondta: –Nagyon fontos a fogyatékkal élő emberek életében a sportolási lehetőség, főként olyan formában, amikor versenyszerűen mérik össze tudásukat, ügyességüket, lelkileg és fizikailag feltöltődnek. A több száz sorstársuk hetek óta készült a megmérettetésre. Nem utolsósorban fontosak az ilyen, és ehhez hasonló sporttalálkozók, mert innen kerülnek ki azok a sportolók, akik majd részt vesznek a különféle nemzetközi versenyeken és olimpiákon. Erre volt már példa megyénkben is.
 
 
Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján  Több száz győztes a fogyatékkal élők sportnapján
 
 
 
 Fullajtár András