Belánszky-Demkó Beáta kiállítása a VMK-ban

Belénszky-Demkó Beáta kiállítása a VMK-ban A Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum tisztelettel meghívja Önt és barátait 2010. november 5-én (pénteken) 15.00 órától BELÁNSZKY - DEMKÓ BEÁTA "ÁLOMORSZÁGBAN" című tárlatára. A tárlatot megnyitja, Pankotay Péter színművész, a Madách Színház tagja.

Helyszín:

 

Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum Alkotógalériája

(Nyíregyháza, Szabadság tér 9.)



A kiállítás megtekinthető: 2010. december 18-ig.

 

 

 

A Váci Mihály Kulturális, Művészeti és Gyermekcentrum tisztelettel meghívja Önt és barátait 2010. november 5-én (pénteken) 15.00 órától BELÁNSZKY - DEMKÓ BEÁTA "ÁLOMORSZÁGBAN" című tárlatára. A tárlatot megnyitja, Pankotay Péter színművész, a Madách Színház tagja.Engem egy dolog vezérel. A belső csend megélése. Ennél nagyobb csendet és békességet ugyanis azelőtt, hogy ecsetet ragadtam volna, még nem éltem át. Úgyhogy festészetem tekinthető belső csendjeim keresése közben keletkezett melléktermékeknek. Célom a festészettel nincs. Nem akarok másoknak örömet szerezni, nem akarom megváltani vele a világot, nem akarok szépet és jót teremteni. Csak önmagamat szeretném megtalálni…. odabenn.

 

Az a különleges, hogy ez sokszor meg is történik. Belánszky-Demkó Beáta kiállítása a VMK-banNem mondom, hogy minden képem elkészítése során meditatív állapotba kerülök. Azt sem állítom, hogy minden egyes alkalommal megtörténik a csoda. De elég gyakran ahhoz, hogy újra és újra ecsetet ragadjak, és elmerüljek belső világomban. Aki már megtapasztalta ezt, az tudja, hogy függővé lehet válni, és már-már mániákusan kergetni ezt a bizsergető belső csendet, ezt a semmit, amit odabent talál az ember.

 

Amennyiben a keresések közben valami olyasmi keletkezik, ami mások tetszését is kiváltja, akkor az kettős öröm számomra. Ilyenkor szívesen meg is válok képeimtől.

belanszkyfestmeny.wordpress.com