Idős nők táskáit vették el Fehérgyarmaton

Idős nők táskáit vették el Fehérgyarmaton Súlyosan megsérült egy 63 éves asszony, amikor hétfőn délelőtt Fehérgyarmaton megtámadták. A nő a vasútállomásról a kórházba tartott, amikor két kapucnis fiatal megpróbálta kitépni kezéből táskáját.

 A néni nem engedte el a retikült, elesett, az egyik támadó így több méteren át a földön vonszolta. A sértett mellett sétáló nő sietett a segítségére, kiabálni kezdett, mire két másik asszony is megfordult, ezért az elkövetők végül üres kézzel elmenekültek.

A rablás kísérlete és súlyos testi sértés megalapozott gyanújával nyomozó Fehérgyarmati Rendőrkapitányság még aznap elfogta a feltételezett elkövetőket. A 15 és 17 éves, cégénydányádi illetőségű fiúkat őrizetbe vették. A rendelkezésre álló adatok szerint az idősebb gyanúsított korábban két további hasonló bűncselekményt is elkövetett Fehérgyarmaton. Ekkor három kispaládi fiatal volt a bűntársa, a nyomozók azóta őket is kihallgatták, ők szabadlábon védekezhetnek.

Az elmúlt hónapokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több városában is történtek ilyen -a tettesek között csak táskázásnak hívott- bűncselekmények. Felmerült, hogy a most elfogott fiataloknak ezekhez is köze lehet, így a nyomozásba más kapitányságok is bekapcsolódnak.