Sebestyén Márta Adventi Koncert

Sebestyén Márta Adventi Koncert Sebestyén Márta ad Adventi koncertet Nyíregyházán, az Evangélikus templomban december 12-én.

Sebestyén Márta Adventi Koncert Nyíregyházán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattintson a képre a nagyobb mérethez...

 

Sebestyén Márta

Születése óta (1957) a zene bűvöletében él, édesanyja révén is, aki zenepedagógus – Kodály Zoltán egykori tanítványa. Különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Mára már világhírű művész, aki a legrangosabb koncert-termekben lép fel.

Minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet: „Az év énekesnője” (1984), „Liszt Ferenc-díj” (1991), „Kossuth-díj” (1999), „Prima Primissima-díj” (2003), „Magyar Köztársaság Érdemrend Középkereszt” (2005). Olaszországban a Diploma alla Carriera és a Chinciano Fellini díjjal tüntették ki. Énekel a több Oscar-díjjal kitüntetett „Angol Beteg” c. filmben és a Deep Forest Grammy-díjas világzene albumán is.

Énekelt a Japán császár előtt, de a Spanyol király és az Angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának.

(forrás:http://sebestyenmarta.hu/biografia.html)

 

Sebestyén Márta – Bolya – Dongó (trió)

www.kobzart.hu

Nyitva látám mennyeknek kapuját… – Istenes és világi énekek

 

Istenes és világi énekek, népzenei párhuzamokkal a világból. Hármójuk közös munkája is éppen olasz földön indult, hiszen a ennek a műsornak az ősbemutatója a velencei Redentore templomban hangzott fel.

 

(forrás:http://sebestyenmarta.hu/formaciok/sebestyen_marta_dongo_bolya.html)

 

Sebestyén Márta ad Adventi koncertet Nyíregyházán, az Evangélikus templomban december 12-én.