15 vizsgáló szoba kerül átadása Nyíregyházán

Jósa András KórházA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. tagkórháza, a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. elkötelezett híve a folyamatos fejlődésnek.

Az Amgen Kft. támogatásával 15 vizsgálói szoba került átadásra magyarországi, a klinikai kutatás  élvonalát képviselő egészségügyi intézményekben. Az egyik ilyen vizsgáló szobát a nyíregyházi székhelyű  Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. Klinikofarmakológiai Osztályán alakították ki. A vizsgálói szobák az Amgen Kft. megbízásából Magyarországon zajló 2. és 3. fázisú humán klinikai vizsgálatok magas nemzetközi adminisztrációs és archiválási követelményeinek tárgyi feltételeit hivatottak biztosítani.

Az Amgen Kft. több mint három évtizede vezető szerepet játszik az innovatív tudomány és technológia humán gyógykezelésbe történő átültetésében. Az Amgen Kft. innovatív, humán gyógyszereket fedez fel, fejleszt, gyárt, és forgalmaz. A biotechnológia területén 1980 óta úttörő szerepet betöltő Amgen Kft. az elsők között ismerte fel ennek az új tudományágnak a lehetőségeit abban, hogy biztonságos és hatásos gyógyszerek kerüljenek a kutatólaboratóriumból gyártásba, majd gyakorlati alkalmazásra. Az Amgen Kft. termékei átformálták az orvoslás gyakorlatát, világszerte milliókat segítenek a rák, a vesebetegség, a sokízületi gyulladás és más súlyos kórképek elleni küzdelemben.

Kutatásuk elsődlegesen az alábbi öt terápiás területre összpontosulnak:

• Onkológia,

• Gyulladások,

• Anyagcsere-rendellenességek,

• Neurológia,

• Hematológia.

Az Amgen jelenleg több száz klinikai vizsgálatot támogat a világ számos országában, amelyek megoldatlan egészségügyi problémák lehetséges kezelésére irányulnak. Vezető szerepet vállalnak a jelentős, költség-hatékony gyógyászati készítményeknek a világ több millió betege számára történő kifejlesztésében és előállításában.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni. Az Amgen sikerének alapja a rekombináns DNS-technológiában rejlik. Miközben a tudósok tovább finomítják a rekombináns DNS-technikákat, addig a második és harmadik generációs biotechnológiai termékek ígéretét hordozó új módszerek is születőben vannak.