Meglopta az utcalány Tiszavasváriban

TiszavasváriEgy kamionos tett feljelentést hétfőn, mert egy út széléről felvett prostituált a Tiszavasváriban lezajlott aktust követően nem elégedett meg a kialkudott árral, hanem ellopta tárcáját is.

A városi önkormányzat türelmi zónát jelölt ki, melyen kívül mindenhol tilos szexuális szolgáltatást nyújtani, a 26 éves encsi lakhelyű prostituáltat ezért tiltott kéjelgés miatt szabálysértési őrizetbe vette a Tiszavasvári Rendőrkapitányság, a lopás miatt külön büntetőeljárás indult. A gyanúsítottól lefoglalták az eltulajdonított tárcát, benne a pénzzel és iratokkal. A szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalma miatt a kamionsofőrrel szemben szintén szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

 

    Jogszabályi háttér:

    1999. évi LXIX. Törvény a szabálysértésekről

    Tiltott kéjelgés
    143. § (1) Aki a külön törvényben, vagy törvény felhatalmazása alapján hozott önkormányzati rendeletben a szexuális szolgáltatással összefüggő korlátozást, illetve tilalmat megszeg, elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
    (2) Az elkövető elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, ha
    a)
    b) a szexuális szolgáltatásra való felajánlkozása zaklató jellegű;
    c) nem rendelkezik a külön jogszabályban előírt orvosi igazolással.
    (3)
    (4) Az (1)-(2) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatti eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

    Szexuális szolgáltatásra való felhívás tilalma
    144. § (1) Aki a külön jogszabály szerint meghatározott védett övezetben ellenszolgáltatást felajánlva mást szexuális szolgáltatás nyújtására felhív, illetve más személy szexuális szolgáltatásának felajánlását elfogadja, ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
    (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatti eljárás a rendőrség hatáskörébe tartozik.