Mekkora váltságdíjat követeltek Papp Istvánért?

Nem szabad feladni, mindenre van megoldás! Ez annak a nagy interjúnak az üzenete, amelyet Sebestyén Balázsék készítettek Papp Istvánnal, a Szudánban elrabolt és három hónapig fogva tartott ENSZ-békefenntartóval, aki a legembertelenebb körülmények között sem adta fel a küzdelmet.

A Class FM reggeli ébresztő show-jának műsorvezetői hosszas szervezkedés után most megszólaltatták azt a személyt, akinek sorsa a legjobban foglalkoztatta a közvéleményt az elmúlt napokban, s aki most először vállalt élő adásban hosszabb lélegzetű interjút, amelyből meglepő, új információk is kiderültek.

 

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani igyekszik mindenben élen járni és megadni hallgatóiknak azt, amire a leginkább kíváncsiak. Az elmúlt hónapokban az ország egy emberként aggódott a Szudánban elrabolt ENSZ-békefenntartóért, Papp Istvánért, aki pénteken szerencsésen hazatért családjához. A férfi először a Morning Show hallgatóit tisztelte meg azzal, hogy hosszabban beszélt élő adásban őszintén elrablásáról és új részleteket is elárult a rádiózás nagymestereinek. Balázsék egy órán keresztül faggatták a legkegyetlenebb momentumokról a békefenntartót.

 

Mit is jelent Szudánban gyermekkatonákat lefegyverezni és segíteni nekik a társadalomba való betagozódásba? Milyen egy ENSZ-békefenntartó élete, hogyan viszonyul egy lehetséges elrablás tényéhez, s milyen gondolatok cikáznak a fejében, amikor az bekövetkezik? Hogyan lehet átvészelni hónapokat láncra verve, s kikecmeregni a „minden mindegy” nihil állapotából? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt, még a rádiósokat is megdöbbentő realitással a kilencven napig raboskodó férfi, lerombolva ezzel az akciófilmek által felépített kliséket. Sőt az is kiderült a beszélgetés során, legelőször a Class FM hullámhosszán, hogy 1 millió dollárra becsülték Papp István életét, annyit követeltek érte az emberrablók.

 

Sebestyén Balázsék nagyinterjújának legfőbb üzenete hogy, az embernek soha sem szabad feladnia, még a legkilátástalanabb helyzetben is meg kell látni a legapróbb reménysugarakat és küzdeni kell, erre Papp István az élő bizonyíték.