Újabb 100 nyíregyházi diák ismerkedhet a hódokkal

Hódóra NyíregyházánAz OBI Hungary és a WWF Magyarország szervezésében január 14-én Nyíregyházán folytatódik az általános iskolás diákok részére rendezett országos hódismereti programsorozat.

Az OBI áruházaiban tartott foglalkozásokon idén 2600 általános iskolai tanuló ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával, magyarországi visszatelepítésük sikerével, a természetvédelem fontosságával.  A WWF Magyarország az OBI kizárólagos anyagi és szakmai támogatásával 1996-ban, Fülöp herceg jelenlétében indította el a visszatelepítési programot, hogy a 19. században hazánkból kiirtott emlős ismét része legyen az ártéri élővilágnak. A program sikerének, a hazai szaporulatnak és az elsősorban Ausztriából és Szlovéniából történő természetes bevándorlásnak köszönhetően ma már fenntartható nagyságú, jelentős populáció, több mint 500 hód él Magyarországon. 

A hódórák során idén január 11. és február 16. között 19 város 20 OBI áruházában ismerkedhetnek meg az általános iskolások a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepükkel. A program támogatásával az OBI egy olyan ügyet karol fel, amely jól tükrözi a vállalat környezettudatos szemléletét, lehetőséget ad társadalmi elkötelezettségének bemutatására és a fiatalok természetvédelmi nevelésének elősegítésére. A program hosszú távú és kiemelkedő támogatásáért az OBI nemrég elnyerte a Magyar PR Szövetségnek a felelősen működő vállalatok odaítélt „CSR Best Practice” díját. 

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A hibátlan válaszolók közül a nyertes csoport természetvédelmi osztálykiránduláson vehet részt. A WWF és az OBI szövegíró pályázatot is indít, amelyre bármely iskolás korú gyermek a hódról szóló verssel, mondókával nevezhet, egyes áruházak pedig rajzpályázatot is hirdetnek. A hódok életéről és a hódóra programról készült filmet pedig a WWF Magyarország honlapján lehet nyomon követni.