Újabb hódító útra indul a szabolcsi alma

A japán ínyencek után Dél-Korea édesszájú lakóit is meghódította a csokoládés almaszirom. Egy ázsiai küldöttség ősszel Párizsban a SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Kiállításon kóstolta meg a mátészalkai csemegét.

Az édességnek akkora sikere volt, hogy meglepően hamar - két hónappal később - már egy teljes konténernyi almasziromra adták le megrendelésüket. Döntésükben vélhetően az egészségvédelmi szempontok is szerepet játszottak: Dél-Koreában ugyanis komoly kutatási programok és prevenciós kampányok állnak a helyes életmód és az egészséges táplálkozás szolgálatában.  Az alma pedig különösen élen jár az egészség megőrzésében: 20 különböző vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, stabilizálja többek között a vércukorszintet, a vérnyomást, erősíti a szívet, és az immunrendszert. A magyar almaszirmokat, amelyek koncentráltan tartalmazzák a friss alma egészségmegőrző hatású bioaktív anyagait, hamarosan az 50 milliós ország lakói is megvásárolhatják.

Bár a dél-koreaiaknak még közel egy hónapot várniuk kell a nagy kóstolóra, a japánok nem tudnak betelni a magyar alma és a belga csokoládé páratlan párosával: az első szállítmány szeptemberi érkezése óta jelenleg már a harmadik konténer van úton.  A magyar termék nem csak a másfél hónapig tartó tengeri utat, az ottani hatósági próbát is kiállta: a japán boltokba ugyanis csak részletes laboratóriumi vizsgálatok után kerülhetett ki az almaszirom.

 A megrendelés teljesítése érdekében (a koreaiak Valentin napra az áruházak polcain szeretnék látni az árut) a mátészalkai üzemben a két ünnep között is teljes gőzzel folyt a munka. A japán és a dél-koreai szállításoknak jelentős kihatása lehet a térségben élő kistermelők jövőjére. A cég jelenleg 100 dolgozónak és közel 500 kistermelőnek nyújt megélhetést a halmozottan hátrányos régióban.

Január 13-án 49280 tasak csokis almaszirom kel útra Hamburgon keresztül Busan kikötőjébe.