14,6 millió forintot nyert a Nyíregyházi Rendőrkapitányság

rendőrségAz egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére kiírt belügyminisztériumi pályázaton 14, 6 millió forintot nyert a Nyíregyházi Rendőrkapitányság. A forrás felhasználásáról kedden tartottak értekezletet.

Dr. Gere Zoltán r. ezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte megjelenteket, és bemutatta a projekt általános céljait, egyben megköszönte a pályázat elékészítésében és megvalósításában dolgozó munkatársak és külső segítők munkáját.Gurbán Csaba r. hadnagy részletesen ismertette a projekt megvalósulásának lépéseit.

Dévald Attila, az Alfa net Plus Kft. ügyvezető igazgatója az időseknek ajánlott, Baktalórántházán már bevezetett csúcstechnológiás komplex vészjelző rendszert mutatta be.  Elmondta, hogy a berendezés már az első héten hasznosnak bizonyult, amikor az egyik felhasználó a szomszédban zajló családon belüli erőszak miatt kért rendőri intézkedést a diszpécserközponton keresztül.

Fekésházi Szabolcs r. őrnagy, az Újfehértói Rendőrőrs parancsnoka a mobil rendszámfelismerő készülék eredményeiről beszélve elmondta, hogy a körözött járművek kiszűrése mellett közlekedési szabálysértéseket is tudnak dokumentálni. Egy hét alatt több tűzifa-lopásról is késztettek már felvételt, négy személyt ez alapján vettek szabálysértési őrizetbe, a felvételek pedig bizonyítékként szolgálnak az eljárás során.

Elekes Edit r. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság minőségügyi főreferense a pályázat következő hároméves megvalósulási szakaszát ismertette.