Kábítószer-terjesztő elfogása Nyíregyházán

rendőrségCsütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő osztályának információi alapján a bevetési szolgálat Jonatán akcióosztály civil ruhás kommandósai Nyíregyháza külterületén, a 4-es főút egyik parkolójában ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-terjesztőn.

Amikor megállították, a férfi a kocsiból kiugorva az erdőn át futva próbált elmenekülni – sikertelenül. Mivel az előzetes bűnügyi adatok ellenére sem nála, sem kocsijában nem találtak kábítószert, keresőkutyát indítottak az üldözés útvonalán. Rebeka, a németjuhász néhány perc alatt meg is találta a férfi által futás közben eldobott, a hóban szinte láthatatlan fehér porral teli zacskót.

A gyorsteszt szerint a zacskóban mintegy 30 gramm kokain volt. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a nyomozók további kb. 20 gramm anyagot találtak, amivel a kábítószert eladás előtt szokták tovább hígítani. A lefoglalt drog feketepiaci értékét a hígítás mértékétől függően 400.000-1.000.000 forintra becsülik. A teszt a férfi szervezetéből is kimutatta a kokain jelenlétét.

A kábítószer terjesztésével gyanúsított büntetlen előéletű 35 éves helyi férfit az eljárást folytató Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, előzetes letartóztatását kezdeményezik.