Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

rendőrségA Rakamazi Rendőrőrs állatkínzás vétség megalapozott gyanújával hallgatott ki pénteken egy 25 éves helybeli férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalember sorsára hagyta keverék kutyáját, amikor tavaly december közepén elköltözött addigi lakcíméről. Az állat elpusztult volna, ha a szomszéd nem veszi gondozásába.

Tetten ért fatolvajok (Kék, Ópályi)
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság demecseri őrse szabálysértési őrizetbe vett egy 38 és egy 41 éves férfit, akiket pénteken délután Kék község külterületén értek falopáson. A fiatalabb személyt a helyszínen elfogták, társának sikerült elmenekülnie, őt lakásáról állították elő. A rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi egy mázsa fát vágott ki a magántulajdonú nyárerdőből.
A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai Ópályi külterületén az erdészekkel közösen értek falopáson egy társaságot péntek délután . Három személyt fogtak el, a többiek elmenekültek, utánuk nyomozás indult. A kivágott és hátrahagyott mintegy húsz mázsa éger és akác értéke kb. 25.000 Ft.

 

Duplán körözték (Nyíregyháza)
Két elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 39 éves férfi ellen, akit a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei fogtak el pénteken. A vagyon elleni bűncselekmények miatt körözött személyt őrizetbe vették.

 

Holttest az árokban (Porcsalma)
Vízelvezető árokban találtak rá péntek reggel Porcsalmán egy 68 éves helybeli lakos holttestére. Bűncselekményre utaló körülményt nem találtak, a férfi valószínűleg beleesett a csatornába és megfulladt. A Mátészalkai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával folytatja a vizsgálatot.

 


Fülöp Gergely r. százados, szóvivő
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság