Szórakozóhelyeket ellenőrztek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

rendőrségA budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen történt három halálos áldozatot követelő tragédiát követően 2011. január 21. és 29. között a rendőrség a társszervekkel közösen országos akció keretében ellenőrizte a fiatalok által látogatott, nagyobb tömegeket vonzó szórakozóhelyeket.

Az akció során a rendőrség és az együttműködő társszervek közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 34 szórakozóhelyet ellenőriztek.

Az ellenőrzések során a megyénkben rendőrség 364 főt vont intézkedés alá, melyek közül 66 fő fiatalkorú (18 év alatti) volt. A rendőrök két esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást.

Az akcióban résztvevő társszervek (katasztrófavédelem, önkormányzatok munkatársai, ÁNTSZ, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Munkavédelmi Főfelügyelőség) több szabálytalanságra derítettek fényt. A Tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, találtak lejárt tűzoltó-készülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltókészülékkel. Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolttá vált.

Az együttműködő hatóságok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ellenőrzött szórakozóhelyek közül 22-nél tártak fel különböző hiányosságokat, melyekkel kapcsolatban figyelmeztetéssel vagy bírsággal éltek, hiánypótlást követően utólagos ellenőrzést írtak elő, néhány esetben eljárást indítottak. Működési engedélyt nem vontak vissza.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre.