Az elveszett boldogság nyomában

A Shakti Babaklub előadást és beszélgetést szervez Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában - A kontinuum elv című könyvéről. Az előadás időpontja: 2010. március 8. kedd, 10.00-12.00.

Helyszín: Shakti Jógastúdió, Nyíregyháza, Szabadság tér 12. (Krúdy-ház,) III. em. 28 (kcs.: 28)

A beszélgetés moderátora: Benda Judit

A program ingyenes!

Jean Liedloff amerikai pszichológus Venezuelában járt a '70-es években, ahol találkozott egy, a külvilágtól elzártan elő törzzsel, a jekanakkal. Liedloff azt tapasztalta, hogy az indiánok boldogok, kiegyensúlyozottak, nincs köztük agresszió, depresszió, pesszimizmus, ... egyszerűen BOLDOGOK.

Liedloff az indiánok körében végzett megfigyelései alapján fogalmazta meg a kontinuum elméletet. Ami azt jelenti, hogy az embergyerek születése pillanatában egy sor elvárással érkezik a környezete felé, hogy mely tapasztalatokra fog szert tenni és amennyiben ezeket megkapja, ha ezek az elvárások teljesülnek, vagyis a szükségletei kielégülnek, akkor ez az embergyerek megtapasztalja, hogy a világ jó, Ő jó és felnőve -és közben is- BOLDOG lesz.

A jekanak a mindennapjaikat így élik vagyis a kontinuum elv a gyakorlatban azt jelenti: - hogy a babák születése a lehető legtermészetesebb,

    * hogy a babák a születésük utáni másodperctől hónapokig/évekig szoros testkontaktusban vannak édesanyjukkal vagy más rokonukkal
    * hogy a babák saját igényeik szerint szopiznak,
    * hogy a babák  szüleikkel alszanak, amíg másképp nem döntenek
    * hogy a gyerekek mindig a felnőttek között vannak, az ő tevékenységeikbe, hétköznapjaikba nőnek bele.

Gyere el és vitassuk meg, hogy kontinuum is csak egy a rengeteg gyermekneveléssel kapcsolatos elv, koncepció, tan, iskola közül?

Van-e létjogosultsága az elméletnek a világnak ezen a civilizált felén? Hogyan lehet alkalmazni a gyakorlatba átültetni, megvalósítani a kontinuum elméletet?
 
Bejelentkezés: shaktibabaklub@gmail.com

További információk: shakti-babaklub.blogspot.com