Back Stage Live V. Amatőr Zenekarok versenye

BackStage LiveA nyíregyházi Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, az LB-Mediart Bt. a Kikelet – Kassai Ifjúsági Közösség  és a Kárpátaljai Fejlesztési Társaság társszervezésével 2011. április 15-16-17-én tehetségkutató versenyt rendez amatőr zenekarok számára.   

2011-ben a fesztivál két szervezője úgy gondolta, egyesíti tudását, erejét , és az eddigieknél nagyobb, összetettebb tehetségkutatót rendez. 
 

Jelentkezési feltételek: 

- amatőr zenekar
- 20 percnyi önálló műsor
    * 7.000 Ft regisztrációs díj (határon túlról érkező versenyzőinknek a jelentkezés díjtalan!)
- ha van, demó  anyag

Nem jelentkezhet az a zenekar:
- melynek már meglévő  videoklipje fut  bármelyik országos zenei  csatornán

- mely országosan ismert, vagy nemzetközi kiadó által kiadott albummal rendelkezik

A verseny felépítése:

A beérkezett jelentkezések után, a zenekarok fellépését - műfajok szerint  - 3 napra osztjuk be. Az elődöntők április 15-én és 16-án a nyíregyházi Hell Music Clubban, április 17-én a Nyíregyházi Főiskola parkolójában, a FŐHE(Főiskolások Hete) 0. napján kerülnek megrendezésre. A fellépések előtt a helyszínen bemutatkozó interjút készítünk az együttesekkel. A koncerteket valamint a beszélgetéseket a Backstage magazin rögzíti. A versenyről készült magazint a Kölcsey Televízió sugározza. Ezzel egy időben – egy, a zenekarok által meghatározott zeneszám kamerával rögzített változata felkerül a tehetségkutató honlapjára is. Mindkét helyszínen professzionális hang- és fénytechnikát biztosítunk. Azoknak a zenekaroknak akiknek még nincs megfelelő minőségű hangszeralapjuk, komplett backline-t biztosítunk.

Természetesen a helyszíneken is lehetőség van a szurkolásra, de a Kölcsey Televízió  nézői, a  www.mustarhaz.hu, valamint a www.backstagelive.hu weboldal látogatói is figyelemmel kísérhetik a verseny állását.

 Az elődöntők alatt 3 tagú szakmai zsűri dönti el, melyik 5 zenekar jut be a június elején tartandó döntőbe. Itt a zenekarok már egy hosszabb zenei repertoárral mutathatják be tudásukat. Az 5 zenekar koncertje után a zsűri döntést hoz és kiderül,hogy ki nyeri a tehetségkutatót. A többi zenekarnak is van oka az izgalomra, hiszen a fellépést a Hegyalja fesztiválon illetve az Azfeszten, valamint a közönségdíjat még bármelyik csapat elnyerheti. 
 

Back Stage Live


A tehetségkutató  verseny részletes menetrendje:

A jelentkezési lapokat, a demó felvételeket és a regisztrációs díjat legkésőbb április 3-ig várjuk. A regisztrációnál kérjük a zenekarokat, hogy tüntessék fel melyik nap szeretnének fellépni. Egy nap max. 12 hely van. Később már csak a maradék időpontok közül lehet válogatni, ezért minél hamarabb jelentkezik egy csapat, annál több esélye van, hogy megtalálja a számára megfelelőt. 

Április 4-én minden zenekarral egyeztetünk, és fixáljuk a fellépési időpontokat!

Április 15-én és 16-án 11-kor találkozunk minden aznap fellépő zenekarral a Hell-Music X-café-ban. Gyors eligazítás után elkezdjük a TV-interjúkat a csapatokkal.

14h-tól elkezdődnek a koncertek. Egy zenekar 30 percet lehet a színpadon, ebben  benne van a fel- és a lepakolás is. Minden zenekarnak a harmadik számát rögzítjük 3 kamerával, ami később felkerül a verseny honlapjára. Ez alapján szavazhatnak a közönségdíjra a nézők!

Április 17-én 11-kor az aznapi fellépő zenekarok a Nyíregyházi Főiskola parkolójában gyülekeznek és az eligazítás után ugyanaz a menetrend, mint az előző napokon csak mindez a helyszínen felállított sátorban lesz!

Április 17-én este 20.30-kor a zsűri kihirdeti az eredményt, ahol megtudhatjuk mely 5 zenekar került be a döntőbe. 

A tehetségkutató  döntője 2011 júniusában lesz, melynek pontos menetéről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a résztvevőket.
 

Nyeremények, utógondozás: Back Stage Live

Erre a két dologra az idén különösen nagy súlyt fektetünk. Együttműködésünk eredményeként az eddigieknél sokkal több nyereményt tudunk biztosítani a zenekaroknak! A döntőbe bekerült 5 zenekar demó lemez készítést nyer, amit több száz példányban sokszorosítunk. A további nyeremények lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben is figyelemmel kísérhessük a nyertes zenekarokat, hiszen a Hegyalja Fesztiválon kapnak fellépési lehetőséget, ami egy  amatőr zenekarnak óriási lehetőséget jelent. Továbbjuthatnak az Azfeszt tehetségkutatóra is, amely újabb bizonyítási lehetőséget ad. Az első helyezett saját videoklip forgatást kap, amellyel bárhol bemutatkozhat. Nyeremények között szerepel még profi koncerthangosítás is, hiszen mindenki tudja mennyire élvezhetetlenné tud tenni egy koncertet a rossz minőségű hang. 100.000.-Ft-os Marshall, Vox vagy Audiotechnika hangszervásárlási utalvány is van a díjak között, ami minden zenekarnak jól jön, legyen az profi vagy amatőr. Demó felvételi lehetőség is nyerhető, valamint komplett cd-lemez sokszorosítás, tokkal-vonóval, amellyel a zenekarok bárhol bemutatkozhatnak. A rendezvényeken folyamatosan jelen vannak koncertszervezők, klubok, rádiók, tv-k képviselői és managerek is, akik keresik a tehetségeket, fellépési lehetőségeket nyújtva számukra.

A verseny célja:

A Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenyének és a Mustárház Tehetségkutatónak elsődleges célja, megismertetni azokat a zenekarokat, amelyek kellő elhivatottsággal és tehetséggel rendelkeznek. Versenyünk tágan kezeli az amatőr kategóriát, mivel nálunk  nem csak a frissen alakult, hanem a már régóta működő, de lehetőséget nem kapott zenekarok is ennek számítanak. A rendezvény alkalmat biztosít az együtteseknek , hogy profi körülmények között kipróbálhassák magukat egy igazi koncerten, egy fesztiválon és a hivatásos zenekarok életébe is belekóstolhassanak (fotózás, interjúk stb.).

A rendezvény által szeretnénk a klubtulajdonosok, rendezvényszervezők figyelmét felhívni arra, hogy igenis érdemes bevállalni, megismertetni a közönséggel a tehetséges amatőr zenekarokat is. Előző rendezvényeink is ezt bizonyították. Eddigi versenyeink után sokan kaptak és azóta is kapnak meghívást, fellépési lehetőséget.

A verseny díjainak összeállításánál a legfontosabb szempont a csapatok további fejlődésének segítése volt. Egy videoklip, egy hangszervásárlási utalvány, vagy akár egy komplett koncerthangosítás mindig nagy lehetőség a feltörekvő bandáknak. A Kölcsey Televízióban valamint az interneten keresztül nyomon követhetik a nézők a verseny állását, megismerhetik a résztvevőket, és szavazhatnak a nekik tetsző zenekarokra.

A díjátadón mindenki egy DVD-t kap a versenyen  fellépő zenekarok koncertfelvételeivel. A későbbiekben ezt akár „DEMO” videóként is használhatják. Minden koncertszervezőnél hivatkozhatnak a verseny honlapjára, mivel itt megtekinthetők a fellépésekről készített fotók és videók. 

A rendezvényre a helyi és az országos média is felfigyelt, biztosítva a további bemutatkozási, valamint fellépési lehetőséget a különdíjas zenekarok számára (road show-k stb.).

A végén a legfontosabb: jelentkezési határidő: 2011. április 3. 

Jelentkezni  postai úton a Mustárház címén (4400 Nyíregyháza Szent István u. 20.), továbbá az info@backstagelive.hu címen is lehet.

További információ:

      Lengyel Péter

      programkoordinátor

      20/771-23-02